Op maandag 12 september ontving groep 7 van RKBS De Christoffel de ADO spelers Ruben Schaken en Aaron Meijers met open armen! Ondanks dat het onderwerp dat aan de orde kwam in de klas erg serieus was. Aan de hand van filmpjes werd met de spelers gepraat over pesten (of was het toch plagen...), racisme en zinloos geweld. Tijdens de les ontvingen de kinderen een gesigneerd t-shirt met het logo van De Held en een contract tegen pesten, mede ondertekend door Ruben en Aaron!

Kinderen en spelers gaven voorbeelden van racisme en zinloos geweld die ze zelf hadden meegemaakt. Gelukkig waren we het eens dat deze uitingen van discriminatie en geweld niet gewenst zijn. Op de De Christoffel maakt men gebruik van Kanjerafspraken. Deze afspraken zijn: We vertrouwen elkaar; We helpen elkaar; Niemand speelt de baas; Niemand lacht uit; Niemand is of blijft zielig.

Na afloop van de les mocht er ook nog even worden gevoetbald. Ruben kon helaas niet meedoen vanwege een blessure, maar Aaron deed enthousiast mee in de partijtjes!

Sinds 1996 wordt in Den Haag het project De Held uitgevoerd en daarmee viert 'De Held' haar 20-jarig bestaan! Het is een samenwerkingsproject tussen ADO Den Haag in de Maatschappij en welzijnsorganisatie Stichting MOOI. Doel van het project is het leveren van een bijdrage aan de bestrijding van pestgedrag, racisme, zinloos geweld en homofobie.