Na twee seizoenen bij ADO Den Haag te hebben gespeeld vertrekt Martin Hansen naar FC Ingolstadt 04, dat uitkomt in de Duitse Bundesliga. De Deense doelman tekent voor vier jaar bij de club die afgelopen seizoen als elfde eindigde in de competitie. Bij ADO Den Haag had Hansen nog een verbintenis tot medio 2018.

Hansen kwam in 2014 over van het Deense Nordsjaelland. In Den Haag veroverde de keeper al snel een basisplaats en de harten van het publiek. In zijn eerste seizoen stond hij al 32 keer onder de lat. Ook afgelopen jaargang bleef Hansen de onbetwiste nummer één. De voormalig jeugdspeler van Liverpool miste slechts één duel. Hansen beleefde zijn hoogtepunt bij ADO Den Haag op 11 augustus 2015 in de thuiswedstrijd tegen PSV. In blessuretijd ging de Deen mee naar voren, en met een schitterende hakbal zorgde hij voor de 2-2. Het doelpunt ging de hele wereld over.

ADO Den Haag bedankt Martin voor twee fantastische jaren, waarin hij de club met zijn uitstekende keeperswerk aan de nodige punten heeft geholpen. Hansen was in het elftal altijd een stabiele factor. Wij gunnen Martin deze nieuwe stap in zijn carrièrre en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club. Daarnaast kunnen wij trots zijn dat Martin zich bij ADO Den Haag dermate heeft kunnen ontwikkelen dat hij aankomend seizoen de stap zet naar de Bundesliga.

Martin Hansen wil iedereen bij ADO Den Haag graag bedanken voor zijn geweldige tijd bij de club: "Allereerst wil ik iedereen waarmee ik de afgelopen jaren heb gewerkt bedanken. Ze hebben mij door de jaren heen geweldig gesteund en zijn erg belangrijk geweest in mijn ontwikkeling bij ADO Den Haag. De grootste dank van mij gaat uit naar de fans. Jullie zijn echt fantastisch geweest voor mij en het was voor mij een voorrecht om voor jullie te spelen. Jullie hebben mij door dik en dun gesteund. Wat mij betreft is dit geen vaarwel, maar een tot ziens."