Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Dinsdag 10 mei vertrokken 7 sponsoren van ADO Den Haag samen met Rick Hoogendorp op uitnodiging van Merceces-Benz Dealer Bedrijven (MBDB) naar Duitsland.

Na ontvangst in het Kyocera Stadion met een kop koffie en een welkomstwoord van Aart Kleinveld (MBDB) stapte men in verschillende modellen van Mercedes, waaronder een Maybach en een S500, op weg naar het Hotel in Ludwigsburg.

bezoek amg fabriek

Rond 19.00 uur werdt het gezelschap ontvangen in het hotel door Jeroen van der Heiden (MBDB) die al eerder aangekomen was met een aantal andere relaties van Mercedes-Benz. Na een uitstekend diner werd er aansluitend nog een biertje gedronken in de hotelbar.

Op woensdag 11 mei stond 's ochtends vroeg het fabrieksbezoek op het programma. Na een korte introductie kreeg men een rondleiding door de fabriek, waar helaas geen foto's genomen mochten worden.

Er werd uitgelegd hoe de AMG motoren in elkaar gezet worden en de auto's compleet in de AMG lijn worden gemaakt.

bezoek amg uitleg fabriek

Aan het eind van de ochtend werden de gasten in kleine groepjes verdeeld om in verschillende AMG modellen een tour te gaan maken door het mooie landschap in de omgeving van Stuttgart, waarbij regelmatig van bestuurder en auto werd gewisseld zodat iedereen aan bod kwam om het fantastische AMG gevoel te ervaren.

bezoek amg tour

Halverwege de tocht stond er een lekkere lunch klaar, waarna de route weer werd vervolgd richting de fabriek. Omdat dit laatste stuk over de autobahn ging kon men het gaspedaal ook nog even goed intrappen om het gebrul van de motoren te horen.

Bij terugkomst werden de instructeurs van AMG bedankt en rond 17:00 uur werd de terugreis ingezet waarbij iedereen nog even kon napraten en nagenieten van twee fantastische dagen!

Sponsoren die mee waren:

  • Tim Haaksma (Avanca International)
  • Sander van Holstein (S. van Holstein Transport)
  • Giel Biersteker (Biersteker Dak- Gevel- en Bouwtechniek)
  • Paul Looije (Meijer Groep)
  • Thai Nguyen (Innova Energie)
  • Chen Pong (De Watertuin)
  • Bert Vennik (Elektrotechnisch Bureau Vennik)

Namens ADO Den Haag en de sponsoren die mee waren grote dank aan Mercedes Benz Dealer Bedrijven voor de uitnodiging en de organisatie!