Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop
ADO Den Haag is er woensdagavond niet in geslaagd de achtste finales van het KNVB bekertoernooi te bereiken. In een hard (9 gele kaarten, 1 rode kaart), maar verre van onsportief duel, was Vitesse uiteindelijk met 2-1 te sterk. Door de uitschakeling kunnen de mannen van trainer Maurice Steijn zich nu volledig op de competitie focussen.

De thuisploeg begon de wedstrijd voortvarend. Al in de vijfde minuut benutte Marcus Pedersen zijn eerste kans van de wedstrijd na een schitterende counter. Wilfried Bony passte diep op de mee opgekomen Frank van der Struijk, die de bal haarfijn voor Pedersen klaar legde. Ondanks een lichte disbalans dreunde de Noor de bal als een streep hoog in het doel: 1-0. Na de openingstreffer toonde ADO Den Haag veerkracht en ging het met uitstekend combinatiespel op zoek naar de gelijkmaker.

Opmerkelijk moment in de eerste helft: Jens Toornstra van ADO Den Haag liet zich verzorgen voor een blessure zodat vijf spelers van ADO Den Haag bij de dug-out van schoenen konden wisselen. Op het andermaal spekgladde veld van GelreDome was het voor beide ploegen weer moeilijk op de been te blijven. De thuisploeg had meer grip op het veld, maar ADO Den Haag op de wedstrijd.

Kansen van Tjaronn Chery, Gabor Horvath en Jens Toornstra leidde nog niet tot een doelpunt. In de 19de minuut was het wél raak. Een werkelijk sublieme diepte pass van Horvath werd prachtig door Chery uit de lucht geplukt en kiezelhard in de korte hoek raak geschoten: 1-1. ADO Den Haag bleef vervolgens tot de rust de bovenliggende partij, maar kon dit niet in doelpunten omzetten. Een gefrustreerde John van den Brom oogde ontevreden en zou zijn ploeg de tweede helft beter partij zien geven.

Zonder goed te voetballen en zonder veel te creëren, trok Vitesse toch de wedstrijd naar zich toe. De enige echt uitgespeelde aanval leverde via Marco van Ginkel (steekpassje), Jan-Arie van der Heijden (assist) en Bony (afronding) de winnende 2-1 op. Het duel werd daarna opener en vooral chaotischer. Met een reeks gele kaarten. ADO kreeg er het meest (zes), Vitesse liet het bij drie en vierde na afloop feest alsof de finale in de Kuip al was bereikt. De eerstvolgende wedstrijd van ADO Den Haag is zaterdagavond. Dan gaan de geelgroenen op bezoek bij sc Heerenveen. Het duel begint om 19:45 uur.