Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Zondag 8 oktober 2017 vond de 2e editie van de Basic-Fit Stadium FunRun in het Cars Jeans Stadion in Den Haag plaats. Onder het motto, ‘Ga Lekkâh stukkie laupe joh!’, werd het een prachtige dag voor de bijna 900 deelnemers in een geweldige sfeer. Tevens werd er bijna € 6000,- voor de goede doelen Bewegen Tegen Kanker en ADO Den Haag in de Maatschappij opgehaald!

De deelnemers liepen niet alleen rond het stadion maar ook door het hoofdgebouw heen en zo via de spelerstunnel het veld op. Met als finish de middenstip! De te lopen afstanden waren 1.5 km (kids/family run), 5 km en 10 km. Basic-Fit verzorgde, in samenwerking met Body Rock, voor de start van elke run een heerlijk opzwepende warming-up.

Mascotte Storky gaf het startschot voor de kids/family run. Robert Zwinkels, keeper bij ADO Den Haag en bestuurslid van ADO Den Haag in de Maatschappij, gaf het startschot bij de 5 km, en deelde de prijzen uit bij de finish op het veld.
Ambassadeurs voor Bewegen Tegen Kanker Anicka van Emden en Nico Weerkamp waren ook aanwezig. Anicka van Emden is olympisch medaille winnaar judo in Rio in 2016. Nico Weerkamp is bewegingswetenschapper en neuroloog in het HMC ziekenhuis. Hij vertegenwoordigde Nederland in totaal 8 maal bij de EK en WK duathlon.
Nico Weerkamp kreeg samen met ADO in de Maatschappij de cheque overhandigd van de opbrengst!

De lopers van de 10 km werden getrakteerd op een optreden van de United Cheers Cheerleaders. Anicka van Emden gaf samen met Ernst Krul, deelnemer van het beweegprogramma in het HMC ziekenhuis, het startschot voor de 10 km en reikten de prijzen uit aan de winnaars van deze run.
Winnaar van de 10 km bij de mannen, Ruben van Zeijl, heeft zijn gewonnen gesigneerde ADO Den Haag bal gedoneerd aan de stichting Bewegen Tegen Kanker die er nog een leuke actie aan zal koppelen! De meet-and-greet met Robert Zwinkels is gewonnen door Diego Westendorp die bij de jeugd het meeste geld heeft opgehaald.

Even sfeer proeven en volgend jaar zelf mee doen? Kijk kan naar deze beelden:
Basic Fit Stadium Fun Run - deel 1
Basic Fit Stadium Fun Run - deel 2

Het event is mede mogelijk gemaakt door de maatschappelijk bewuste instellingen en bedrijven Basic-Fit, Innova Energie, Univé, Decathlon, ADO Den Haag en het HMC ziekenhuis.

De FunRuns zijn hardloop wedstrijden door voetbalstadions door heel Nederland. Iedereen kan deelnemen; jong én oud en getrainde én beginnende lopers. Het unieke hieraan is dat je op een andere sportieve manier met je favoriete voetbalclub bezig bent en eindelijk het veld zelf mag betreden! De opbrengst van deze FunRuns zijn altijd gekoppeld aan goede doelen en gaat naar de eigen foundations van de voetbalclubs, en een lokaal goed doel.