Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Woensdag 5 juli werd het eerste NAC Senior Cup 2017 georganiseerd met teams uit Breda, Kerkrade, Waalwijk, Almelo, Den Haag en Genk (België).

Bij aankomst was er al een gezellige sfeer met leuke muziek, terrasjes en een tafel met vier schitterende bekers waarvan één voor het sportiefste team. Om 12.30 uur ging iedereen zich omkleden, wat een crime is dat, welk tenue heeft het 1e team en welk het 2e, trekken aan shirts vanwege de maten XL, XXL, XXXL. Voor een aantal spelers is het tenue altijd te klein of te
groot met alle op- en aanmerkingen van de heren en dan omschrijf ik nog niet eens het inleveren van de tenues.

Na het welkomstwoord van de organisatie was de aftrap om 13.00 uur en met een zonnetje dat volop scheen, en een naar de 24 graden oplopende temperatuur, was het behoorlijk zweten! Het toernooi werd strak geregisseerd van achter de regie tafel en liep prima op schema. Helaas voor de OldStars van ADO Den Haag, met aanvulling van spelers Hennie en Wim van de ADO Den Haag Scheveningen groep, was het resultaat minder dan waar we op gehoopt hadden. De twee ADO teams eindigden op een 6e en een 12e plaats (van de 13 teams).

Waren er dan helemaal geen hoogtepunten? Natuurlijk, o.a. een werelddoelpunt van de aanvoerder van het tweede team Peter-Jan die bij een stand van 2-3 gelijk maakte, en een schitterend hakje van Wout waar de Belgen nog tegen protesteren, n.l. het hakje is in België niet toegestaan.

Wat helaas weer een probleem was is de willekeur van scheidsrechters m.b.t. het wandelen/rennen wat ook bij de spelers tot irritaties leidt. Na de finale wedstrijden was de prijsuitreiking en de derde helft met een BBQ, een drankje, pilsje en wijntje, muziek en het zonnetje. Al met al een geslaagde dag met dank aan de organisatie.

Bert heeft zich weer laten horen door de microfoon te pakken en de mensen wat geld uit de zakken te “troggelen” voor het goede doel waar ADO Den Haag in de Maatschappij zich voor inzet nl. de Haagse Hoed (onderdeel van de Daniël den Hoed Stichting).

Verslag: Ben