Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Veel jongens willen profvoetballer worden. Wat als dit niet lukt? AJB helpt jongeren de juiste keuzes te maken om hun dromen na te jagen.

Sporten. Je doet het omdat het goed voor je is. Of omdat je het leuk vindt. Maar voor sommige jongeren betekent sport méér dan dat. Zo kan sport het verschil maken en een fundament leggen voor een mooie toekomst.
Met Alleen Jij Bepaalt worden jongeren van 12 tot 18 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO een gestructureerde vrijetijdsbesteding geboden.
Alleen Jij Bepaalt wil een positieve gedragsverandering realiseren en door middel van wekelijkse trainingen en rolmodellen de jongeren stimuleren om lid te worden van een sportvereniging en de veilige onderwijsomgeving verlengen.

Bij AJB ADO Den Haag, in samenwerking met voetbalvereniging WIK, wordt twee keer per week getraind in het Zuiderpark. De jongeren komen van het Roemer Visscher College en werden woensdag 26 april verrast door de komst van ADO Den Haag spelers Rody de Boer en Ashraf El Mahdioui!

Ashraf en Rody vertellen de AJB-ers wat ze hebben moeten doen en vooral moeten laten om uiteindelijk profvoetballer te worden. Het is een lange weg van hard trainen, de juiste keuzes maken wat betreft school en vrienden, om je uiteindelijke droom na te jagen.
Ook is het belangrijk om lid te worden van een voetbalclub om gescout te kunnen worden voor het betaalde voetbal. Zo vertelde Ashraf El Mahdioui dat hij pas op 16-jarig leeftijd bij de jeugdopleiding van een Betaald Voetbalorganisatie terecht is gekomen.

Na de verhalen van de spelers van ADO Den Haag werd er een warming-up gedaan, gevolgd door een partijtje voetbal. Vanwege de vakantie was de opkomst niet groot maar gelukkig trapten Rody en Ashraf ook nog een balletje mee!