Na de bekerwedstrijden van vorige week stond afgelopen weekend in het teken van de eerste competitiewedstrijden voor de teams van de ADO Den Haag jeugdopleiding. Onder 16 (1-2 winst bij VVV Venlo) en Onder 15 (2-3 winst bij sc Heerenveen) begonnen direct met een overwinning. Hoe het de overige ploegen verging lees je in onderstaand overzicht.

FC Volendam O18 - ADO Den Haag O18 2-1
De openingswedstrijd van ADO Den Haag Onder 19 uit tegen FC Volendam begon hoopgevend toen de ploeg van trainer Giovanni Franken al binnen 20 minuten twee mogelijkheden kreeg. De thuisploeg kon daar alleen enkele afstandsschoten tegenover zetten maar wist hun eerste grote kans wel direct te verzilveren: 1-0. Vlak voor rust kreeg Fabian Shahaj de kans om zijn ploeg langszij te schieten maar hij vond de doelman op zijn weg.

Na rust kwam ADO Den Haag goed uit de startblokken maar moest het na een uur spelen een tweede tegentreffer incasseren toen een van richting veranderd schot doelman Kilian Nikiema te machtig was. De ingevallen Rafael Struick wist tien minuten voor tijd de spanning terug te brengen door een defensieve fout af te straffen: 2-1. In de resterende minuten wist ADO Den Haag geen kansen meer te creëren en moest het zodoende de punten in Volendam achterlaten.

VVV-Venlo O16 - ADO Den Haag O16 1-2
ADO Den Haag Onder 16 was in de eerste helft de bovenliggende partij in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. De thuisploeg had niks in te brengen en na een goed kwartier spelen kwam ADO Den Haag dan ook terecht op voorsprong via Iliyas Bard: 0-1. Acht minuten later werd het zelfs 0-2 nadat Lynden Edhart een schot van Andrew Imade van richting veranderde: 0-2.

De tweede helft zag er totaal anders uit. De ploeg van trainer Kevin Compier had geen antwoord op een ontketend VVV-Venlo. De Limburgers kwamen na 43 minuten zelfs via een doelpunt terug in de wedstrijd: 1-2. Doordat ADO Den Haag zich in het vervolg van het duel meer bezighield met de beslissingen van de arbitrage en zich door de tegenstander uit de tent liet lokken, werden de laatste minuten nog ontzettend spannend. In de stand kwam echter geen verandering meer.

sc Heerenveen O15 - ADO Den Haag O15 2-3
Op bezoek bij sc Heerenveen had ADO Den Haag Onder 15 het in het begin van de wedstrijd lastig met het spel van de Friezen. De ploeg van hoofdtrainer Joep Breimer keek dan ook al vroeg tegen een 1-0 achterstand aan. Ondanks enkele kansjes lukte het ADO Den Haag niet om tot scoren te komen.

Na rust hanteerde ADO Den Haag een andere tactiek en kreeg het meer grip op sc Heerenveen. Vanuit een strafschop maakte de goed spelende Marley Cruz de gelijkmaker. Hierna stapelde de kansen voor de bezoekers zich op maar wist sc Heerenveen toch weer op voorsprong te komen (2-1). Uiteindelijk kreeg ADO Den Haag loon naar werken en draaide het de wedstrijd volledig om via treffers van Anthony Rodrigues (2-2) en Jayden Tammes (2-3).

Ajax O14 - ADO Den Haag O14 4-2
De eerste kans voor het team van trainer Jimmy Charité was voor Dani van Loenen, die een voorzet van Jakub Mazur te gehaast op het doel schoot. Vijf minuten later was het wel raak via Özder Oczan. De aanvaller omspeelde de Ajax-doelman en schoof de bal hierna simpel binnen: 0-1. Nadat Ajax halverwege de eerste helft op 1-1 was gekomen maakte wederom Oczan op slag van rust de 1-2 voor ADO Den Haag.

Na rust maakte de thuisploeg al binnen tien minuten de gelijkmaker: 2-2. Hierna leek er iets te knakken bij ADO Den Haag want het kwam niet meer goed in haar spel. Ajax kwam in het verloop van de wedstrijd zelfs voor de eerste maal deze middag op voorsprong en besliste in de slotfase zelfs helemaal het duel: 4-2.

Vitesse O13 - ADO Den Haag O13 0-0
In een aantrekkelijke eerste helft was voor ADO Den Haag Onder 13 vooral de keeper van Vitesse een grote sta-in-de-weg. Mohammed Bouarfa, Hasan Ayyildiz, Benjamin Nyamekye en Ayoub Arkoubi kregen allen een kans op de openingstreffer, maar zonder resultaat.

Net als in de eerste helft begint Vitesse na rust met veel druk naar voren. Hierdoor maken de Arnhemmers het ADO Den Haag erg lastig. In het verloop van de wedstrijd pakt de ploeg van trainer Gino Ninaber het initiatief terug. De kansen die werden gecreëerd werden echter niet afgemaakt. Hierdoor bleef het uiteindelijk 0-0 op Papendal.

Excelsior Rotterdam O12 - ADO Den Haag O12 1-1
Na vier minuten kwam ADO Den Haag Onder 12 al op achterstand bij Excelsior Rotterdam. Nadat ADO Den Haag vervolgens een aantal goede kansen had gekregen, was het de thuisploeg dat een discutabele strafschop kreeg. Doelman Finn Alewijn liet echter zijn klasse zien en stopte de inzet.

In de tweede helft lieten de ingevallen spelers zich bij ADO Den Haag zien. Dailey Moes kwam meerdere keren gevaarlijk door, maar het vizier stond nog niet op scherp. Uiteindelijk zou toch de gelijkmaker vallen. Een goede bal van Tygo Sommer werd afgemaakt door Isaac Nsiku: 1-1. Hierna was Jantje Vught nog dicht bij de winnende treffer maar zijn schot spatte uiteen op het aluminium.

ADO Den Haag O10 - VELO O11 8-1
Beide teams gingen scherp van start in de eerste competitiewedstrijd. Na wat kansen over en weer wist ADO Den Haag als eerste het net te vinden. Uit een corner van Jan van Paassen was het Kenji de Ruiter die tot scoren kwam. Vervolgens wist De Ruijter nogmaals het net te vinden. VELO wist vlak voor rust nog wat terug te doen, waardoor de ruststand 2-1 was.

In de rust werd er gewisseld en was het ADO Den Haag dat scherp uit de startblokken kwam. Het was Ibrahim Zalouti die vlak na rust twee maal het net wist te vinden waardoor de stand op 4-1 kwam. Dit was tevens een kantelpunt in de wedstrijd. Na deze treffers liep ADO Den Haag verder uit bij de Westlanders door een strafschop van Jyro Smees, nog een goal van Zalouti en nog twee doelpunten van Bing Taverne: 8-1.

Scheveningen O9 - ADO Den Haag O9 3-9
ADO Den Haag Onder 9 is met een overwinning aan de competitie begonnen. De ploeg van trainer Roy de Geus wist met 3-9 te winnen van Scheveningen. In de eerste helft werd er gelijk veel druk gezet op de Scheveningse defensie. Waar er vorige week veel gescoord werd uit individuele acties, was het dit keer genieten van het positiespel. Na een aantal prachtige aanval was de ruststand 1-4.

Na rust werd er nog minder van afstand geschoten en werden de kansen goed uitgespeeld. Dit leverde een aantal fraaie goals op. Het publiek bleef klappen bij de goal van Avory Tam, die de bal prachtig in de kruising wist te plaatsen. Door slap te verdedigen werden er nog twee goals weggegeven aan de tegenstander wat de eindstand op 3-9 bracht. Complimenten voor de keeper van Scheveningen die met, een aantal prachtige reddingen, een hogere uitslag wist te voorkomen.

ehokno3x0ae3r4x