Afgelopen weekend speelden de meeste teams van de ADO Den Haag jeugdopleiding hun eerste bekerwedstrijd. Zowel Onder 16, Onder 15 als Onder 13 wonnen hun duel en bekeren daarom verder. Onder 18 liet op bezoek bij Ajax een prima indruk achter, maar ging in de slotfase toch onderuit. Hoe het de overige ploegen verging lees je in onderstaand overzicht.

Ajax O18 - ADO Den Haag O18 2-1
ADO Den Haag Onder 18 heeft in de bekerwedstrijd tegen Ajax Onder 18, ondanks een nipte nederlaag, haar visitekaartje afgegeven. Door hoog druk te zetten maakte de ploeg van hoofdstrainer Giovanni Franken het Ajax moeilijk om een fatsoenlijke aanval op te bouwen. In de eerste helft kreeg Fabian Shahaj na 12 minuten een uitgelezen kans om ADO Den Haag op voorsprong te zetten maar vond de Amsterdamse keeper op zijn weg. Zonder dat beide ploegen tot echt uitgespeelde kansen konden komen werd de eerste helft met 0-0 afgesloten.

Kort na rust kwam ADO Den Haag op voorsprong via Emre Ates, die de bal eenvoudig in het doel kon schieten nadat Fabian Shahaj de bal op de paal had gekopt. Lang kon ADO Den Haag niet van de voorsprong genieten want enkele minuten later kwamen de Amsterdammers langzij. Lang leek het erop dat strafschoppen de beslissing moesten gaan brengen maar drie minuten voor tijd wist Ajax toch nog de beslissende treffer te scoren waarmee de 2-1 eindstand op het scorebord kwam.

ADO Den Haag O17 - De Graafschap O17  0-0 (Graafschap w.n.s.)
In de eerste helft kwam de ploeg van de trainers Frans Danen en Revy Rosalia een aantal keren gevaarlijk voor het doel van De Graafschap. De pogingen van Ibrihim Gasamma en Sofyan El Hannoudi troffen echter geen doel. De tweede helft trokken de bezoekers uit Doetinchem het initiatief naar zich toe, maar Thijmen de Koning hield met een aantal prima reddingen zijn ploeg in de race.

Vlak voor tijd leek er toch nog een winnaar te komen maar inzet van de bezoekers kon nog van de doellijn worden gewerkt. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-0 en moest strafschoppen de beslissing brengen. In deze strafschoppen serie trok ADO Den Haag Onder 17 aan het kortste eind.

ADO Den Haag O16 - Alphense Boys O16 3-0
In de eerste tien minuten van de bekerwedstrijd keken beide partijen de kat nog uit de boom en ontstonden er een aantal kleine kansjes. Na een kwartier zorgde een perfect schot van Lynden Edhart, uit een voorzet van Sem Yvel, voor de openingstreffer: 1-0. De bezoekers uit Alphen a/d Rijn kregen ook enkele kansen, maar dankzij keeper Sem Buvelot bleef het 1-0.

De tweede helft gingen de mannen van Kevin Compier en Marlon Dandare voortvarend van start. Dat resulteerde direct in de 2-0, nadat Alphense Boys de scherp genomen corner van Edhart niet voldoende kon wegwerken en Andrew Imade kon binnenkoppen. Toen Edhart in de slotfase ook nog de 3-0 scoorde was de wedstrijd gespeeld.

ADO Den Haag O15 - PEC Zwolle O15 3-0
PEC Zwolle begon fel aan de wedstrijd en zette ADO Den Haag Onder 15 direct onder druk. Toch had ADO Den Haag in het begin van de wedstrijd de meeste kansen via onder andere Dahli Jordense en Anthony Rodrigues. Het duurde echter tot het begin van de tweede helft, voordat de ban werd gebroken.

Kort na rust kreeg ADO Den Haag drie grote kansen, maar wilde de bal er nog niet in. Een minuut later was het wel raakt. Jordense beloonde zijn goede spel met een doelpunt op aangeven van Rodrigues. In de laatste vijf minuten vielen er nog twee treffers voor ADO Den Haag via Rodrigues.

ADO Den Haag O14 - FC Volendam O14 2-2 (Volendam w.n.s.)
Ondanks dat eerste kansen van de wedstrijd voor ADO Den Haag Onder 14 waren kwam FC Volendam na bijna tien minuten spelen op voorsprong. Nadat doelman Sam Verheggen in eerst instantie nog redding kon brengen was het toch raak. In het vervolg kregen Dani van Loenen en Ozdër Ozcan de kans op de gelijkmaker, maar dit bleef zonder resultaat.

In de tweede helft kwamen de Hagenaars alsnog op voorsprong door twee prachtige goals door dezelfde Ozdër. Daarna vergat ADO Den Haag de wedstrijd defintief te beslissen en was het FC Volendam dat vijf minuten voor het eindsignaal op 2-2 kwam. In de strafschoppenserie was FC Volendam vervolgens sterker.

ADO Den Haag O13 - FC Emmen O13 1-1 (ADO Den Haag w.n.s.)
De eerste goede kans van de wedstrijd was voor ADO Den Haag Onder 13. Een hoekschop van Ayoub Arkoubi werd vanaf de rand van het zestienmetergebied ingeschoten door G’Shiloh Olbina, maar de keeper van FC Emmen had een goede redding in huis. Na ruim een kwartier was ADO Den Haag wederom dichtbij een doelpunten. Nu was het Arkoubi die pech had dat zijn schot tegen de lat ging.

In de tweede helft werd het goede spel van ADO Den Haag beloont met de openingstreffers van Mohammed Bouarfa via een goed genomen vrije trap van Arkoubi: 1-0. Lang kon ADO Den Haag niet genieten van de voorsprong want de bezoekers kwamen al binnen drie minuten op gelijke hoogte: 1-1. In de strafschoppenserie trok ADO Den Haag aan het langste eind, mede door keeper Jayan de Haas.

De Graafschap O13 - ADO Den Haag O12 2-1
ADO Den Haag Onder 12 kende een goede start in Doetinchem, want binnen twintig seconden lag de bal al in het doe via Marvelous Sidi: 0-1. Hoe snel ADO Den Haag op voorsprong, zo snel kreeg het ook de gelijkmaker om de oren. Hierna pakte De Graafschap door en kon het na bijna tien minuten de 2-0 maken na een fout in de achterhoede.

In de tweede helft helft kwam Lars Bokhorst een aantal keer gevaarlijk door aan de linkerkant. Na een fantastische dribbel behield Bokhorst het overzicht en bracht hij Isaac Nsiku in stelling om de 2-2 te maken. De vreugde was echter wederom voor korte duur. Twee minuten later maakte de thuisploeg de 3-2 vanuit een vrije trap en besliste het tien minuten voor tijd zelfs de wedstrijd door de 4-2 te maken. Dit was tevens de eindstand.

ADO Den Haag O10 - Koninklijke HFC O10 4-5
Het was Koninklijke HFC Onder 10 dat het initiatief nam en ADO Den Haag Onder 10 onder druk zette. Dit resulteerde dan ook in een voorsprong voor de Haarlemmers. Kenji kon de spanning weer terugbrengen in de wedstrijd maar nog voor rust liep Koninklijke HFC verder uit.

Na de rust ging het beter lopen bij ADO Den Haag en kwam het dichtbij het doel van de Haarlemmers. Met nog ballen op de lat en kansen die gemist werden, wist ADO Den Haag vier keer het doel te vinden en eindigde de wedstrijd in een 4-5 overwinning voor de bezoekers.

ADO Den Haag O9 - Koninklijke HFC O9 15-4
ADO Den Haag Onder 9 heeft na de winst op PEC Zwolle van vorige week de goede lijn doorgezet. Op De Aftrap werd de laatste wedstrijd van de oefencampagne afgesloten met een 15-4 winst. Na een minuut spelen keek de thuisploeg direct tegen een achterstand aan. Deze 0-1 achterstand werd echter gelijk omgebogen. De ploeg uit Haarlem kwam daarna niet meer onder de Haagse druk uit.

Voor rust werd de monsterscore ingezet door de trefzekere spits Dani Bezzai. Met zijn snelheid was hij een plaag voor de Haarlemse verdediging. Hij wist maarliefst vier keer het net te vinden. In de tweede helft werden erg veel mooie doelpunten gemaakt. Door het goede samenspel van de O9 wist bijna elke speler te scoren!