Links Azeddine Annamousi, rechts Aiman Achemlal

Aiman Achemlal en Azeddine Annamousi dragen volgend seizoen het shirt van ADO Den Haag. Beide talenten komen over van Sparta Rotterdam. Achemlal (17) tekent tot medio 2022, met een optie voor nog een jaar. Zijn leeftijdsgenoot Annamousi heeft zich eveneens voor twee seizoenen aan ADO Den Haag verbonden.

Achemlal
ADO Den Haag is de derde profclub in de nog prille loopbaan van Achemlal. Hoewel hij een Haagse jongen is, kwam hij eerder uit voor Ajax en Sparta Rotterdam. Daarvoor was de vleugelverdediger actief bij Quintus uit Kwintsheul en het Wateringse VELO.

“Ik ben blij dat ik nu in mijn eigen stadje kan tekenen. Daar ben ik trots op. ADO Den Haag is namelijk een prachtige club”, zegt Achemlal met een glimlach. “Ik beschouw mezelf als een opkomende rechtsback, die assists kan leveren, creatief is en technisch vaardig is. Ook kan ik verdedigend m’n mannetje staan”, aldus de back.

img 6011

Annamousi
ADO Den Haag heeft zich ook kunnen verzekeren van de diensten van Annamousi, een talent dat tevens afkomstig is van Sparta. Sinds de F1 speelde de centrale verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, voor de Rotterdamse club. Daarvoor voetbalde Annamousi bij RVV Blijdorp en de amateurs van Sparta.          

“Ik ben er trots op dat ik bij deze mooie club, met een prachtig logo, aan de slag kan gaan”, zegt Annamousi. “ADO Den Haag heeft veel vertrouwen in mij getoond en wil jeugdspelers de kans geven. Dat is belangrijk voor mij, omdat ik het doel heb om profvoetballer te worden. Ik moet het vooral hebben van mijn creativiteit, overzicht en passing.”

img 6068