In navolging van Cain Seedorf en veel andere spelers uit de eigen opleiding heeft ook Atilla Agirman zich met een contract verbonden aan ADO Den Haag. De 17-jarige middenvelder heeft voor één seizoen getekend in het Cars Jeans Stadion, met een optie voor nog een jaar.

Haaglandia was het beginstation in de voetbalcarrière van Agirman, die op 13-jarige leeftijd overstapte naar het Wateringse VELO. Daar werd hij gescout door ADO Den Haag, waar de middenvelder instroomde in de Onder 16. De Haagse speler met Turkse roots speelt het liefst als ‘zes’ of ‘acht'. Hij heeft dus een meer controlerende dan aanvallende rol op het middenveld. Agirman speelde dit seizoen in de Onder 19.

“Ik ben een speler die er alles aan doet om geen enkel duel op het veld te verliezen. Ik ben een bikkelaar, die zijn tegenstander altijd in de broekzak wil hebben. Ook hou ik ervan om het spel te verleggen”, zo omschrijft Agirman zichzelf. “Dit contract geef mij een onbeschrijfelijk gevoel. Ik werk hard om elke dag een betere speler te worden en het is fijn om beloond te worden voor de inspanningen. Ik voel ook trots en waardering. ADO Den Haag zit in mijn hart. Ik ben geboren en getogen in Den Haag en hou van deze stad. Het is een eer om dit shirt te mogen dragen.”

Agirman is het zoveelste talent uit de eigen opleiding dat een krabbel zet onder een contract. Naast hem en Seedorf wist ADO Den Haag ook spelers als Sem Steijn, Emre Ates, Amine Essabri, Zakaria Amallah, Youri Schoonderwaldt, Danté Roethof, Evan Rottier en Hugo Botermans (langer) aan zich te binden.

ADO Den Haag feliciteert Agirman met zijn eerste contract en wenst hem veel succes.

img 6051