Nu bekend is geworden dat het lopende seizoen voor de teams van de jeugdopleiding van ADO Den Haag niet meer zal worden hervat, kijken we in drie delen terug op hoe het seizoen is verlopen voor de verschillende ploegen. Met in het derde en laatste deel: Jong ADO Den Haag.

Jong ADO Den Haag
Voor de eerste keer in de historie van de club kwam Jong ADO Den Haag dit seizoen uit in de Derde Divisie van het zondagvoetbal. Na een zeer lastige en wisselvallige start wist de ploeg van hoofdtrainer Virgilio Teixeira zich kort voor de winterstop te herpakken en zou het de laatste negen wedstrijden van het seizoen ongeslagen blijven. De beloften moesten zichtbaar wennen aan het fysieke spel, maar kregen steeds beter in de smiezen hoe ze daar voetballend onderuit konden en moesten komen.

Het seizoen begon zoals eerder vermeld lastig voor Jong ADO Den Haag. Op de openingsspeeldag werd direct een behoorlijke nederlaag geleden op bezoek bij OSS’20 en een week later bleek ook OFC op De Aftrap met 1-2 te sterk te zijn. De eerste overwinning van het seizoen werd echter zeven dagen later geboekt op ADO’20. Wederom in eigen huis werd dankzij treffers van Killian van Mil en invaller Hugo Botermans een 2-0 zege geboekt op de ploeg uit Heemskerk.

Een hoogtepunt voor Jong ADO Den Haag was op zaterdagavond 12 oktober toen het Cars Jeans Stadion het decor was van de stadsderby tegen Quick. In een mooie ambiance leek Jong ADO Den Haag, na een schitterende vrije trap van Niels van Wetten, er met de winst van door te gaan, tot de bezoekers vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte kwamen. In de blessuretijd was het uiteindelijk Killian van Mil die toch nog voor de overwinning wist te zorgen: 2-1.

Vervolgens sloeg de wisselvalligheid toe bij de jonge equipe van Teixeira en zijn staf. Knappe en overtuigende overwinningen tegen Blauw Geel’38 (5-1) en Gemert (4-2) werden afgewisseld met soms onnodig puntverlies tegen laagvliegers als Hoogland en Groene Ster. Een dieptepunt was de wedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde DEM uit Beverwijk. In eigen huis werd een pijnlijke 0-3 nederlaag geleden.

191124llu9541

De overwinning van een week later in de regioderby tegen Westlandia (1-2) bleek echter een flinke opsteker voor Jong ADO Den Haag te zijn. De stijgende lijn werd namelijk na de winterstop doorgezet, en dankzij overwinningen op achtereenvolgens EVV (3-0), FC Lienden (1-3), UNA (4-1), Groene Ster (3-1), OFC (0-1), Blauw Geel’38 (1-2) en in het eigen Cars Jeans Stadion tegen Westlandia (3-1) maakte het reuzensprongen in de stand.

Dit resulteerde uiteindelijk in een knappe tweede plaats op de ranglijst, achter de ongenaakbare koploper OSS’20.