Nu bekend is geworden dat het lopende seizoen voor de teams van de jeugdopleiding van ADO Den Haag niet meer zal worden hervat, kijken we in drie delen terug op hoe het seizoen is verlopen voor de verschillende ploegen. Met in deel twee: ADO Den Haag O16, O17 en O19.

ADO Den Haag O16
Het elftal van hoofdtrainer Marvin van der Valk had voor de winterstop veel verrassende uitslagen. Zo werd er bijvoorbeeld knap gelijkgespeeld tegen Ajax (2-2) en Feyenoord (3-3) en won de ploeg zelfs met 1-2 op bezoek bij AZ. Deze goede resultaten werden echter weer afgewisseld met nederlagen tegen Excelsior en FC Volendam.

Na de winterstop presteerde ADO Den Haag O16 een stuk beter. Van de vijf wedstrijden die er werden gespeeld won het team er vier en ging het slechts één keer onderuit. Fortuna Sittard, FC Dordrecht, Sparta Rotterdam en Excelsior werden allemaal aan de zegekar gebonden. Alleen de thuiswedstrijd tegen FC Volendam werd met 1-2 verloren. Deze resultaten zorgden dan ook voor de koppositie in de poule.

Een opvallend gegeven is dat ADO Den Haag O16 na de winterstop onder meer zeer sterk verdedigde. In alle vier de winstpartijen werd er geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Dat in combinatie met de goede resultaten bewijst een prima ontwikkeling bij de spelers.

ADO Den Haag O17
Onder 17 kende een moeilijk seizoen. In de Eredivisie werden er slechts zes punten behaald. Het team van hoofdtrainer Rick Hoogendorp versloeg in eigen huis FC Twente met 2-1 en tegen FC Groningen, AZ en Vitesse werd er afgesloten met een puntendeling.

Ook na de winterstop wilde het maar niet vlotten voor ADO Den Haag O17. Na acht wedstrijden had het team dankzij een overwinning op AFC (3-1) en puntendelingen tegen FC Dordrecht en N.E.C. vijf punten bij elkaar gespeeld.

Gezegd moet worden dat de ploeg dit seizoen veel last had van blessures en andere perikelen die de prestaties niet ten goede kwamen. Wél behaalde O17 de kwartfinale van het bekertoernooi, waarin AZ uiteindelijk te sterk was.

ADO Den Haag O19
Tot de winterstop presteerde het team van hoofdtrainer Rob Penders erg wisselvallig. Zo werd er een knappe overwinning geboekt op AZ (3-0) en werden ook sc Heerenveen (2-1), N.E.C. (1-0) en Almere City FC (2-3) verslagen. Er waren echter ook nederlagen tegen NAC, FC Twente, FC Groningen, Ajax, Feyenoord en PSV, waardoor de ploeg uiteindelijk één overwinning tekortkwam om in de kampioenspoule te komen.

Na de winterstop wist O19 zich knap te herpakken van deze teleurstelling door in de 1e divisie hoog overwinningen te boeken op FC Emmen (3-1), Sparta Rotterdam (1-3), Almere City FC (3-0), PEC Zwolle (2-3) en Willem II (2-1). Alleen de wedstrijden tegen NAC en N.E.C. gingen verloren. Hierdoor stond O19 op een keurige derde plaats achter de Gelderse ploegen N.E.C. en Vitesse.

Naast de teamprestatie waren er ook diverse persoonlijke successen bij O19. Zo maakten diverse spelers hun debuut bij Jong ADO Den Haag en tekenden Amin Essabri, Zakaria Amallah en Danté Roethof hun eerste contract bij ADO Den Haag.