Natuurlijk is de huidige strijd tegen het coronavirus en de gezondheid van iedereen op dit moment in alle opzichten het belangrijkst. Dat gezegd hebbende, kan ADO Den Haag wel bekendmaken dat Albert van der Dussen terugkeert bij de club. Dat doet de 55-jarige Hagenees als Performance & Operational Director Youth. Hij krijgt de opdracht om samen met de Hoofd Jeugdopleiding (Frans Danen) een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsslag die nagestreefd wordt op De Aftrap, de kraamkamer van ADO Den Haag.

Voordat we verder ingaan op de aanstelling van Van der Dussen, plaatst Algemeen Directeur Mohammed Hamdi het nieuws in perspectief. “De gezondheid van eenieder is vele malen belangrijker dan dit soort zaken. Elke dag zijn onze gedachten bij de mensen die te maken hebben met het coronavirus en de gevolgen daarvan. De komst van Albert maken we nu bekend omdat hij per 1 april in dienst treedt, maar dat willen we wel met gepaste toon en aandacht doen.”

Inhaalslag
Met Van der Dussen haalt ADO Den Haag een rasechte Hagenees met een verleden bij de club in huis. Van der Dussen, geboren en gevormd in de Haagse Schilderswijk, speelde eind jaren tachtig in de hoofdmacht van de amateurs van ADO en was na zijn voetballoopbaan ook als trainer-coach op De Aftrap actief. Tevens heeft hij op verzoek van toenmalig Technisch Directeur André Wetzel (en later Raymond Atteveld) een aantal jaren de scouting betaald voetbal ondersteund. Leuk om te vermelden is dat zoon Donny de gehele jeugdopleiding van ADO Den Haag doorliep en dat dochter Rosalyn tot afgelopen seizoen vijf jaar bij ADO Den Haag Vrouwen speelde.

Van der Dussen heeft duidelijke ambities voor ogen: “De fans moeten zich weer kunnen identificeren met de spelers die op het veld staan en het streven is om structureel meer jeugd door te laten stromen. De sleutelwoorden hierbij zijn vernieuwen en verbeteren. De voetballerij is sterk aan het veranderen. We moeten een inhaalslag maken en de factor tijd bestaat niet in het voetbal”, vindt Van der Dussen, die een brede ervaring in diverse technische functies heeft en ook in het bezit is van het UEFA PRO-diploma. “In deze nieuwe functie komt alles wat ik de afgelopen 25 jaar in het voetbal en bedrijfsleven heb gedaan samen en kan ik mijn expertise binnen vier belangrijke werkstromen op het hoogste niveau als trainer-coach, scout én KNVB-docent bundelen met mijn jarenlange ervaring als manager bedrijfsvoering.”

Rendement
Hamdi vindt het belangrijk dat de nieuwe functie in het leven is geroepen en is verheugd dat Van der Dussen deze positie gaat bekleden. “In de nieuwe structuur realiseert de Performance & Operational Director Youth dat alle medewerkers op De Aftrap in brede zin optimaal gefaciliteerd zullen worden. De organisatie moet voor iedereen helder zijn. Aansluitend kunnen de processen verbeterd worden, zodat er volledig op voetbalinhoud gestuurd kan worden. Met als einddoel natuurlijk een optimaal rendement ten aanzien van het opleiden van jeugdspelers. De kloof naar het Cars Jeans Stadion moet worden gedicht en de grootste talenten uit de regio moeten bij ADO Den Haag spelen.”

ADO Den Haag heet Van der Dussen van harte welkom en wenst hem veel succes.

vddussen2 site