ADO Den Haag heeft andermaal een talent uit de eigen jeugdopleiding beloond met een eerste contract. De 17-jarige Zakaria Amallah, verdediger van ADO Den Haag onder 19, heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023 in het Cars Jeans Stadion.

Als jeugdspeler van DSO Zoetermeer maakte Amallah zeven jaar geleden de overstap naar de jeugdacademie van ADO Den Haag. De geboren Hagenaar, die zowel de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit draagt, speelt het liefst als linker centrale verdediger, maar kan ook als linksachter uit de voeten. Amallah is niet het eerste jeugdproduct dat ADO Den Haag langer aan zich weet te binden. Zo gingen Sem Steijn, Emre Ates en Amine Essabri de verdediger onlangs al voor.

“Ik ben een opbouwende verdediger, die houdt van indribbelen en ook zijn mannetje staat in de duels”, zo omschrijft Amallah zichzelf als voetballer. “Ik ben er trots op dat ik mijn eerste contract kan tekenen bij ADO Den Haag. Het voelt geweldig, als een soort ontlading. Ook als een beloning, aangezien ik hier zeven jaar hard voor gewerkt heb. Ik beschouw dit als een nieuwe stap in mijn leven”, glundert de verdediger.

ADO Den Haag feliciteert Zakaria met zijn eerste contract en wenst hem veel succes!

Later volgt een portret van ADO TV van Zakaria Amallah.

img 5390