De selectie en staf van ADO Den Haag 2 verbleven afgelopen weekend voor een trainingskamp op de KNVB Campus in Zeist. Coach Virgilio Teixeira kan tevreden terugkijken op de oefenstage, waarvoor hij 21 spelers opgetrommeld had.

Op vrijdag trainde en lunchte de tweede selectie van ADO Den Haag eerst nog op De Aftrap, alvorens de bus naar Zeist werd gepakt. Bij aankomst in Zeist werd er afgetrapt met een wandeling over de KNVB Campus. Daarna was het tijd voor een diner, met als toetje anderhalf uur lang videoanalyse. De avond was vrij in te vullen voor de spelers, die er vooral voor kozen om op de televisie naar de verrichtingen van het eerste elftal in Breda te kijken.

ado2 2

Op dag twee werd er in de ochtend aan de spieren en de stabiliteit gewerkt in de sportschool van het fraaie complex in Zeist. Na een lunch en medische verzorging was het tijd voor de eerste veldtraining. De 'cooling down' van deze sessie vond plaats in het zwembad, waar de spiertjes losgemaakt werden. Na het diner was het tijd voor een voetbalquiz. De spelers kregen dezelfde vragen voorgeschoteld als de eerste selectie in Turkije. De keepers gingen met de winst aan de haal.

Op zondag werd er ’s ochtends weer getraind en was het, na een goed verzorgde lunch, tijd voor de terugreis naar Den Haag. Het was een goed trainingskamp, waarin de selectie onder goede omstandigheden en met moderne faciliteiten werd klaargestoomd voor de start van de voorjaarscompetitie. In de kampioenspoule trappen de Haagse beloften maandagavond af tegen Willem II (uit, 18.30 uur).

ado2 3