Rob Meppelink vertrekt bij ADO Den Haag. De 51-jarige Westlander was de afgelopen drie jaar Hoofd Jeugdopleiding bij de club. Een functie die hij bij de start van zijn dienstverband, in maart 2014, combineerde met de functie van Technisch Manager. Vanaf het seizoen 2015/2016 was Meppelink fulltime verantwoordelijk voor de jeugdopleiding. Meppelink gaf de afgelopen jaren de opleiding letterlijk een ander gezicht. Hij was een van de stuwende krachten achter de realisatie van de nieuwbouw van de opleiding. Voor hem is het vertrek een weloverwogen besluit. "Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging", vertelt de man die ook twee keer hoofdtrainer van ADO Den Haag is geweest. "Ik ben meer een bouwer dan een bewaker van een ingezet proces. Ik heb het gevoel dat ik een goede en complete opleiding achterlaat. Ik wil mijn opgedane ervaringen graag weer eens op een ander vlak inzetten. Dan moet je eerlijk zijn naar jezelf en de club en een keuze maken" stelt Meppelink.

"Wij zijn uiteraard verrast, maar begrijpen de afwegingen die Rob voor zichzelf heeft gemaakt", aldus Jeffrey van As. De Manager Voetbalzaken van ADO Den Haag denkt dat Meppelink met trots kan terugkijken op zijn periode op 'De Aftrap'. "Zijn periode heeft de club wel iets opgeleverd, natuurlijk. Rob heeft een lang gekoesterde wens van de club mede helpen realiseren. Een mooie locatie voorzien van alle, voor topsport, noodzakelijke faciliteiten. Daar gaan we de komende jaren nog flink de vruchten van plukken. Wij zijn Rob daar dankbaar voor. Ik wens Rob heel veel succes bij zijn volgende uitdaging. Wij gaan nu op zoek naar een vervanger om weer een volgende stap in het proces te maken. Voor de opvolging van Rob nemen we echt de tijd. We zijn op de goede weg, maar willen zeker nog verdere stappen gaan zetten."

Ook Algemeen Directeur Mattijs Manders is Meppelink dankbaar voor zijn inzet de afgelopen jaren. "Rob heeft iets moois neergezet waar we nog jaren mee vooruit kunnen. Hij heeft keihard gewerkt en de opleiding letterlijk een upgrade gegeven. Er zijn stappen gemaakt, ondanks de moeilijke situatie die de club achter de rug heeft. Hij heeft de opleiding weer smoel gegeven. Ik wens Rob veel succes bij zijn volgende stap in zijn carrière."

Meppelink was in de jaren '90 al lange tijd hoofd van de jeugdopleiding en was daarnaast enige tijd assistent-trainer. Van 1998-2000 was hij coach van het eerste elftal. Meppelink werkte daarna bij RBC Roosendaal als hoofdtrainer en technisch directeur. Ook was hij 'personal trainer' bij Swansea City en was hij assistent-trainer van John van 't Schip bij Chivas Guadalajara in Mexico.