Oranje onder 15 heeft de tweede wedstrijd in Turkije ruim gewonnen van Oostenrijk. De eindstand was 4-0 voor Nederland. Onze jeugdspeler Lorenzo van Kleef was aanvoerder van Nederland en ADO Den Haag-jeugdtrainer Martijn Reuser is de assistent bondscoach bij nationaal onder 15. Hieronder het verslag van de KNVB website:

Op de ruime zege van de Nederlandse talenten viel weinig af te dingen. "Het was een overtuigende wedstrijd van onze kant", vond KNVB-coach Peter Van Dort. "We speelden heel goed, zetten agressief druk naar voren. We hadden zelfs nog meer kunnen scoren, al hield de doelman van Oostenrijk er ook een aantal ballen prima uit."

Op de slotdag van het toernooi neemt Onder 15 het op tegen gastland Turkije. De Turken wisten ook hun beide wedstrijden te winnen, maar omdat het doelsaldo van Nederland beter is (6-1 om 4-0, red.) volstaat een gelijkspel. Van Dort verwacht zaterdag echter een pittige wedstrijd. "Turkije is een tegenstander van een andere kwaliteit dan Oostenrijk. Ze beschikken over grote, sterke jongens. Het kan een mooie wedstrijd worden. Zelf spelen we altijd voor de overwinning. Eén van de doelen was ook het winnen van het toernooi. Daarvoor zijn we nog altijd in de race."

Bron: KNVB Media