Zes jeugdtrainers hebben donderdagmiddag op De Aftrap een contract ondertekend voor een nieuw project in de Chinese regio Inner Mongolia. Daar gaan zij vanaf deze maand het totale voetbal naar een hoger plan proberen te brengen. Dat gebeurt door het opleiden van trainers, het opzetten van diverse competities en uiteindelijk te starten met de Jeugopleiding van ADO Den Haag voor de grootste talenten van Inner Mongolia.

Hoofd Jeugdopleiding Rob Meppelink: 'Dit is weer een hele mooi stap. De jeugdtrainers gaan het voetballen enthousiasmeren en structuur aanbrengen in trainingen. Een hele mooie uitdaging voor de trainers.'

De jeugdtrainers lopen deze week in Nederland stage op De Aftrap. Dat om de manier van trainen van ADO Den Haag te ervaren. Het zestal reist in eerste instantie voor tien maanden af naar China. Sinds het Chinese bedrijf United Vansen ADO Den Haag overnam, is een van de kerntaken de ontwikkeling van jeugdvoetbal in China. Het project in Inner Mongolia maakt daar onderdeel vanuit.

Op de foto staan boven v.l.n.r. Hoofd Jeugdopleiding Rob Meppelink, jeugdtrainers Patrick Scholten en Niek Berben, en Algemeen Directeur Jan Willem Wigt. Beneden v.l.n.r. jeugdtrainers Johan Rensen, Joao Paolo Roberto, Vincent van Noord en Robin Feenstra.