Zondag 14 juni jl. was het Kyocera Stadion hét decor voor de jaarlijkse Finales om de Netwerkcup, die door het Netwerk Jeugdvoetbal Haaglanden van ADO Den Haag wordt georganiseerd.

Het was een waar voetbalfeest waarmee eens te meer werd bewezen dat jeugdvoetbal in de Haagse regio leeft en dat het ADO Den Haag Netwerk er toe doet. Wie wil er nu niet in het Kyocera Stadion spelen? De spelers en trainers van de diverse teams waren erg zenuwachtig daar zij voor een paar honderd toeschouwers in het Kyocera Stadion een echte finale mochten spelen. Vanuit de eerder dit seizoen gespeelde Netwerktoernooien en de daaruit voort vloeiende kwart en halve finales selecteerden de Finalisten zichzelf.

De spelers werden voor de opkomst opgesteld in de spelerstunnel terwijl hun namen werden opgenoemd. Met dezelfde muziek als waarmee de hoofdmacht van ADO Den Haag het veld betreedt, betraden de kleine Haagse gladiatoren het veld. Nadat alle spelers elkaar succes hadden gewenst en er teamfoto's waren gemaakt begonnen de wedstrijden.

Zoals onderstaande uitslagen al doen vermoeden waren de meeste wedstrijden ook echte finales. De spanning was te snijden en de wil om te winnen was net even wat groter dan normaal. Spandoeken, toeters en aanmoedingen sierden deze dag die de geschiedenis in gaat als een echt voetbalfeest!

De uitslagen van de diverse wedstrijden waren:

DSO 1e jaar F - Blauw Zwart 1e jaar F 2-1
GDA F1 - Wilhelmus F1 2-2, Wilhelmus w.n.s.
ADO Den Haag 1e jaar E - DSO 1e jaar E 1-2
ADO Den Haag E2 - Forum Sport E1 (7 tegen 7) 2-1
HBS E1 - ADO Den Haag E1 (9 tegen 9) 5-1
HVV D1 - DSO D1 1-0

Bekijk hieronder de foto's van fotograaf Martin van Oostveen.