Al decennia lang staat ADO Den Haag bekend om zijn hoogwaardige jeugdopleiding. De jeugdopleiding van ADO Den Haag kan worden beschouwd als het fundament van de club en het eerste elftal. Het is dan ook fijn om te melden dat het erg goed gaat met de jeugdopleiding van onze club. Op De Aftrap wordt teruggekeken op een goed afgelopen seizoen, maar wordt ook alweer hard gewerkt aan de toekomst. Zo zijn al veel jeugdtrainers vastgelegd met een verleden bij ADO Den Haag. Door hun verleden bij onze club kennen zij de cultuur van ADO Den Haag erg goed. Iets wat in de ontwikkeling van onze jeugdspelers erg belangrijk is.

5 jeugdspelers debuteerden in eerste elftal

In ons eerste elftal debuteerden dit seizoen maar liefst 5 spelers vanuit de jeugdopleiding en komend seizoen zullen 3 spelers uit de A1 selectie van Aleksandar Rankovic definitief aansluiten bij de eerste selectie. Dit zijn Dylan Nieuwenhuijs, Hector Hevel en Gervane Kastaneer.

Prachtige prestaties van de jeugdelftallen

ADO Den Haag onder 19 presteerde dit jaar uitstekend door voor de winterstop de kampioenspoule te bereiken en na de winterstop lange tijd mee te spelen voor het Landskampioenschap. Uiteindelijk eindigde ADO Den Haag onder 19 op een keurige 4e plaats. Nog beter dan onder 19 presteerde ADO Den Haag onder 14 door in de kampioenspoule 2e te worden achter Feyenoord. Ook de overige jeugdteams presteerden prima. Onder 17 bleef in de Eredivisie en ook onder 13 promoveerde naar de nieuw te vormen Eerste divisie.

Veel selecties voor nationale jeugdteams

De bondscoaches van de nationale teams wisten ook de weg naar onze jeugdopleiding goed te vinden en selecteerden maar liefst 18 spelers voor de nationale (voor)selecties.

ADO Den Haag door KNVB gecertificeerd als Landelijke Jeugdopleiding

De jeugdopleiding heeft laatst een audit vanuit de KNVB gehad en is door de KNVB gecertificeerd als Landelijke Jeugdopleiding. Dit houdt in dat ADO Den Haag behoort tot een van de beste jeugdopleidingen van Nederland.

Aankomend seizoen

De opleiding werkt ook volop aan de toekomst. Voor aankomend seizoen zijn de hoofdtrainers van de teams allemaal vastgelegd en de verdeling is als volgt:

Onder 19 - Aleksandar Rankovic

Onder 17 - Richard Knopper

Onder 16 - Mark Schuur

Onder 15 - Rick Hoogendorp

Onder 14 - Daniel van der Meulen

Onder 13 - Robin Verheul

Onder 12 - Roy Kappenburg

Onder 11 - Bas Lambooij

Onder 10 - Cedric van der Gun

Onder 9 - Wouter von Brucken Fock

Het komend seizoen zal er meer individueel getraind gaan worden. ADO Den Haag is dan ook verheugd dat Gabor Horvath, Martijn Reuser en Ferrie Bodde zijn aangetrokken als assistent trainers. Verder is het contract met techniektrainer Coen van der Hoeven verlengd en zijn de bewegingswetenschappers Michiel ten Haken en Mark Onderwater vastgelegd als performance trainers.

Cedric van der Gun tekent zijn contract op De Aftrap