Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Op de foto v.l.n.r. Paul Doop, bestuursvoorzitter HMC, Marjolein de Jong, bestuursvoorzitter Stichting Bewegen Tegen Kanker en Remco van der Veen, Commercieel Manager ADO Den Haag.

ADO Den Haag en HMC (Haaglanden Medisch Centrum) hebben hun samenwerking om een mooie middag of avond te organiseren voor patiënten met kanker verlengd. Het huidige én het komende voetbalseizoen kunnen patiënten met kanker uit de gehele regio Haaglanden zich bij de Stichting Bewegen Tegen Kanker opgeven voor een ‘ADO-beleving’; een gratis VIP-behandeling tijdens een thuiswedstrijd van ADO Den Haag.

ADO Den Haag en HMC werken al sinds 2009 samen om een bijdrage te leveren aan de Haagse gemeenschap. Vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid combineerden de organisaties het sportieve karakter van ADO Den Haag met de gespecialiseerde kankerzorg van HMC. Die samenwerking resulteerde in Bewegen Tegen Kanker, sinds 2013 een zelfstandige stichting. Het doel? Extra faciliteiten en activiteiten die bijdragen aan het algemene welzijn aan te bieden aan patiënten in de Haagse regio met kanker, hun familie en hun dierbaren. Voorbeeld hiervan zijn de VIP-behandelingen tijdens de thuiswedstrijden, maar ook benefietevenementen waarbij ADO Den Haag-spelers en HMC-medewerkers vertegenwoordigd zijn voor het inzamelen van fondsen.

De samenwerking tussen ADO Den Haag en HMC heeft ook al jaren een sportmedische component: de afdeling Sportgeneeskunde van HMC verzorgt de sportmedische keuring van spelers en trainers van ADO Den Haag en staat de voetbalclub met medische raad en daad terzijde.