Na maanden zonder competitievoetbal gaat komende zondag (aftrap 12.15 uur) ook de bal in Den Haag weer rollen. FC Groningen is voor ADO Den Haag de eerste tegenstander die dit Eredivisieseizoen te gast zal zijn in het Cars Jeans Stadion. Hier lees je alles wat je moet weten over het duel van zondag.

Feiten en weetjes

  • Vorig seizoen eindigde ADO Den Haag tegen FC Groningen in een 1-1 gelijkspel. De bezoekers kwamen via Gabriel Gudmundsson op voorsprong, waarna Tomas Necid nog voor rust voor de gelijkmaker zorgde.
  • Zowel ADO Den Haag als FC Groningen verloor afgelopen weekend haar openingswedstrijd van de Eredivisie. Heracles Almelo was met 2-0 te sterk ADO Den Haag, terwijl FC Groningen in eigen huis met 1-3 onderuit ging tegen PSV. 
  • Met Danny Buijs staat er een bekende trainer voor de groep bij FC Groningen. De oud-middenvelder speelde in het verleden 63 wedstrijden voor ADO Den Haag, waarin hij negen doelpunten maakte.
  • Arjen Robben zal komende zondag bij FC Groningen niet van de partij zijn. De 36-jarige aanvaller, die dit seizoen terugkeerde bij FC Groningen, viel tegen PSV al na een half uur uit met een blessure en zal voorlopig niet inzetbaar zijn voor de Trots van het Noorden.
  • FC Groningen is de tegenstander waartegen ADO Den Haag in het seizoen 2010/2011 met een dubbele 5-1 en een penaltyreeks wist te plaatsen voor Europees voetbal.
  • Boy Kemper is geschorst aan de zijde van ADO Den Haag.

Cars Jeans Stadion rookvrij

In het seizoen 2020/2021 moeten alle voetbalstadions in Nederland rookvrij zijn. Dat geldt voor alle ruimtes, zoals de tribunes, toiletten, horecapunten, trappen, business-ruimtes, loges en skyboxen. Vanaf dit seizoen is het dus niet meer toegestaan om in het Cars Jeans Stadion te roken.

Kijk op rookvrijevoetbalstadions.nl voor meer informatie. 

Alleen toegang met een geldig e-ticket

Alle beschikbare e-tickets voor de wedstrijd tegen FC Groningen zijn reeds uitverkocht. Alleen met een geldig e-ticket heb je toegang tot het Cars Jeans Stadion op zondag. Seizoenkaarthouders hadden de mogelijkheid om e-tickets te verzilveren en zo een keuze te maken voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen of Vitesse. Voor de duidelijkheid: op vertoon van je 'fysieke' Seizoenkaart heb je dus geen toegang tot de wedstrijd. 

Programmaboekje

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - FC Groningen, seizoen 2020-2021

Losse kaartverkoop voor jeugd (14-17 jaar)

ADO Den Haag stelt jeugd in de leeftijdscategorie van 14 tot en met 17 jaar in de gelegenheid om (losse) kaarten voor een speciaal vak te kopen. Vak X is hier speciaal voor ingericht, omdat het voor deze leeftijdscategorie niet nodig is om de anderhalve meter te waarborgen. Naast de Seizoenkaarthouders van deze leeftijd is er op dit vak ook een mogelijkheid voor losse kaartverkoop voor alle thuiswedstrijden van ADO Den Haag voor fans uit deze leeftijdscategorie.

Een toegangskaart kost 15 euro. Je kan één kaart per bestelling kopen. Vanwege de coronamaatregelen dien je jouw NAW-gegevens in te vullen en op de wedstrijddag en een geldig legitimatiebewijs bij je te hebben.

Klik hier om een toegangskaart te bestellen.

Arbitrage

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Assistent-scheidsrechters: Mario Diks en Hessel Steegstra
Vierde official: Martijn Vos
VAR: Erwin Blank
AVAR: Maarten Ketting

Samy Bourard: "Alleen een overwinning op FC Groningen telt"

Fanshop en stadionkassa's

De Fanshop van ADO Den Haag opent zondag voor de wedstrijd tegen FC Groningen om 09.15 uur haar deuren (drie uur voor de aftrap). De Fanshop is tot één uur na de wedstrijd geopend. Let op: tijdens de wedstrijd (ook in de rust) is de winkel gesloten.

De infokassa's van het Cars Jeans Stadion zijn komende zondag vanaf 10.15 uur geopend. Dat is dus twee uur voor aanvang van de wedstrijd.