Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

ADO Den Haag neemt na één seizoen alweer afscheid van Bjørn Johnsen. De Noorse spits, afgelopen seizoen onze topscorer, maakt per direct de overstap naar AZ en tekent in Alkmaar een contract voor vier jaar.

De 26-jarige Johnsen kwam vorig jaar in de voorbereiding op het seizoen 2017/2018 transfervrij over van het Schotse Heart of Midlothian. De in Amerika geboren aanvaller was in het afgelopen seizoen maar liefst 19 keer trefzeker, waarmee hij zeer belangrijk was in het behalen van de play-offs en bovendien de vice-topscorer van de Eredivisie werd. Dankzij de prestaties in het shirt van ADO Den Haag groeide Johnsen uit tot een vaste waarde in het Noorse elftal, waarvoor hij tot dusver zes interlands speelde en één goal maakte. Johnsen had in Den Haag nog een contract tot medio 2020. AZ wordt de elfde club voor de spits in het betaalde voetbal.

We bedanken Bjørn voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij AZ en in zijn verdere carrière!

Doelpuntencompilatie Bjørn Johnsen bij ADO Den Haag

lr180414llu9635