ADO Den Haag heeft afscheid genomen van Dion Malone en Achraf El Mahdioui. Malone speelt de komende twee jaar voor Qabala FK uit Azerbeidzjan. El Mahdioui heeft een meerjarig contract getekend bij AS Trencin dat in 2015 en 2016 landskampioen van Slowakije werd en waar voormalig FC Den Haag-speler Tscheu La Ling clubeigenaar is.

Malone kwam in 2012 over van Almere City. Hij ontpopte zich al snel tot vaste waarde bij ADO Den Haag. Dat was hij voornamelijk als rechtsback. Met name het afgelopen seizoen speelde de geboren Surinamer ook veelal op het middenveld. Malone stond vorig jaar lang aan de kant met een liesblessure. In februari kwam hij echter ijzersterk terug. Mede door zijn goede spel bleef ADO Den Haag behouden voor de Eredivisie. Malone speelde in totaal 129 competitiewedstrijden in het Haagse shirt en scoorde daarin vijf goals. Zijn contract bij ADO Den Haag liep deze zomer af.

El Mahdioui kwam slechts één seizoen uit voor ADO Den Haag. De middenvelder werd in de zomer van 2016 overgenomen van Ajax. De 21-jarige Amsterdammer wist in Den Haag nooit uit te groeien tot een vaste waarde. Dertien keer speelde El Mahdioui mee in een Eredivisiewedstrijd, waarvan acht als basisspeler. Hij had nog een contract voor twee seizoenen.

Manager Voetbalzaken van ADO Den Haag, Jeffrey van As, over het vertrek van Malone. "Ik vind het erg jammer voor ADO Den Haag dat Dion zijn loopbaan bij Qabala gaat vervolgen. Dion is in vijf seizoenen van grote waarde geweest voor ADO Den Haag. Met name de afgelopen maanden heeft hij bewezen een van de steunpilaren van de ploeg te zijn. Wij bedanken Dion voor zijn inzet en wensen hem veel succes in Azerbeidzjan."

Van As over El Mahdioui. "Achraf is onmiskenbaar een uitstekende speler, maar hij kon het afgelopen seizoen nooit volledig tot wasdom komen bij ADO Den Haag. Achraf kan zich bij Trencin verder ontwikkelen bij een mooie club die net als Qabala Europees voetbal speelt en regelmatig meedoet voor de prijzen. Wij willen ook Achraf bedanken voor het afgelopen seizoen."