Mitchel Denkers was dinsdag en woensdag aanwezig op het Insula College Leerpark in Dordrecht. Daar gaf de officiële eSporter van ADO Den Haag voorlichting over verantwoord gamen.

Denkers bezocht de Dordtse school in het kader van de groei van de vlog- en game-industrie. De FIFA-game die Denkers namens ADO Den Haag in de eDivisie speelt is wereldberoemd, maar de populariteit van het spel heeft ook een keerzijde: het kan leiden tot verslaving. Mitchel Denkers gaf, samen met Sidney Lehmann van Verantwoord Gamen, inzicht in hoe je hier verantwoord mee kunt omgaan.

Er werden vier sessies van drie uur georganiseerd op het Insula College Leerpark. Naast de voorlichting werd er uiteraard ook FIFA 18 gespeeld. In voorrondes bepaalden de leerlingen wie er het in de finale tegen Denkers mocht opnemen. In totaal deden er 120 leerlingen mee.

Denkers vindt het mooi dat hij op deze manier jongeren bewust kan maken van de keerzijde van gamen. “Gamen is leuk, maar het is niet goed om het 24/7 te doen. Je moet ook rust pakken. Ik vond het erg leuk om dit te doen en heb veel leuke reacties gehad. Daar doe je het voor.”