Nieuws

Op woensdag 26 januari startte de voorjaarseditie van de ADO Den Haag Footcamp op het Sportpark Prinses Irene in Rijswijk. De 26 aanwezige deelnemers werden getest om vervolgens het veld te betreden voor de eerste training.
Ondanks dat het winterse weer over het Sportpark trok, verzamelden de deelnemers allen tussen 18.15 en 18.30 uur. Banjerend door de files werden veelal bekende gezichten verwelkomd in de kantine. Naast de vaste groep Footcampers die tot het projectmeubilair kunnen worden gerekend, was het ook goed om te zien dat er 10 nieuwe deelnemers instroomden.

Voordat de deelnemers dan ‘eindelijk’ met hun voetbalschoenen het veld mochten betreden, ondergingen zij allen een ‘Fittest’ waarbij hun knijpkracht, gewicht, hartslag, zuurstof en lenigheid werden gemeten. De fittest heeft als doel dat de deelnemers na een intensieve 10-weekse training zowel fysiek als mentaal een positieve verandering zullen laten zien. Met hun nieuwe gymtas, bidon en ADO Den Haag Hoodie werd de groep in vieren gesplitst voor hun eerste training in twee maanden tijd.

De training was opgebouwd in een warming-up, een spelonderdeel en een partijspel. In het kader van blessurepreventie werd er een vrij lange tijd gefocust op een goede warming-up, die ervoor zorgde dat alle spieren warm waren. De eerste en derde groep gingen vervolgens naar het spelonderdeel waar zij zoveel mogelijk punten moesten scoren. Maar voordat zij überhaupt punten konden scoren, ondergingen zij een krachtparcours van vier oefeningen. Het partijspel bestond uit verschillende vormen, waarin het genoemde aantal spelers, na het doen van een door de trainer aangemerkte oefening, het veld mochten betreden.
“Zo zie je maar hoe snel het kan veranderen dat je blij bent om iemand te zien”, grapte één van de deelnemers, doelend op de aanwezige trainers Philip, Lewis en Kees.

Toen de spierpijn begon toe te treden in het lichaam van de Footcampers was de 60 minuten durende training aan een eind gekomen. Na de nodige rek- en strekoefeningen keerden de deelnemers huiswaarts voor een eiwitrijke maaltijd. Moegestreden, maar zeer voldaan keken zij terug op de herstart met mooie ontwikkelingen in het vooruitzicht.

De ADO Den Haag Footcamp is een vitaliteitproject van ADO Den Haag in de Maatschappij. Gedurende 10 trainingen gaan de deelnemers aan de slag met hun gezondheid. Dit doen zij door wisselende bootcamp- en voetbaloefeningen waar de nadruk wordt gelegd op kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit, lenigheid en snelheid.

26012022 footcamp test 1etraining 017