Nieuws

Op 23 januari 2022 was het tijd voor de eerste G-Storks training van het jaar. Eindelijk weer een potje voetballen na een maand dat wel een jaar leek te duren. Het enthousiasme van de spelers kon je meteen al waarnemen en ze waren allemaal op een missie om de trainers Ronald en Remco te laten zien dat ze allemaal geoefend hadden tijdens de kerstperiode.

Het thema van de training was verdedigen en de eerste oefening richtte zich op 1 tegen 1 duels (aanvaller vs verdediger). Het werd meteen duidelijk dat de spelers een ‘mij ga je niet voorbij’ mentaliteit hanteerde. Maar zelfs de beste verdedigers konden helemaal niets doen aan de fantastische dribbels van o.a. Divano, Juliette en Dylan die met weergaloze bewegingen de stoppers in de luren legden.
Hierna gaf trainer Ronald de opdracht om 2 tegen 1 situaties te oefenen. De verdediger mocht binnen een bepaalde zone de bal proberen af te pakken en de aanvallers moesten scherpe passing gebruiken om de verdediger te omzeilen. Keanu was voor vele aanvallers een hechte muur die niet te passeren viel en Jun, de keeper van de G-Storks, pakte uit met een paar uitstekende reddingen. In de laatste minuten van de oefening wist Coen wel deze topkeeper te verschalken met een fantastisch schot en hij vierde dit uitbundig op een manier dat alleen hij dat kan.

Na de oefeningen was het tijd om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen in een partijvorm. De rode ploeg en de gele ploeg stonden tegenover elkaar en vanaf het eerste fluitsignaal gingen ze er allemaal 110% voor. Hier en daar waren er in de hitte van de strijd enkele late tackles van de spelers, maar de hierop volgende onenigheden werden met een handdruk onderling opgelost. Na een heel mooi doelpunt van Ruben, de nummer 9 van de gele ploeg, werd het heel spannend. Het venijn zat echter in de staart, want de rode ploeg scoorde net voor het einde van de training het winnende doelpunt!