Nieuws

We spreken vandaag met Mario, 42 jaar en naast groot supporter van ADO Den Haag een trotse deelnemer van de ADO Den Haag Footcamp. Voor zijn deelname aan de Footcamp startte hij met het project ADO-fit, een project dat in de lijn van ADO Den Haag Footcamp loopt. ADO-fit is een leefstijlprogramma waarbij deelnemers worden ondersteund met het verbeteren van hun gezondheid. Fysiek en mentaal heeft Mario, sinds zijn deelname aan ADO-fit en Footcamp, zich de afgelopen pakweg 25 jaar nog niet zo fit gevoeld. En daarmee wil hij ook anderen inspireren. “Ik heb al twee goede bekenden meegenomen naar een training. Van tevoren waren ze nog een beetje huiverig, maar na de eerste training waren ze meteen overtuigd.”

Toen Mario twee jaar geleden een advertentie van de ADO-fit in de krant voorbij zag komen ging hij daar eens over nadenken. Hij wilde graag wat ondersteuning en advies om zijn gezondheid te verbeteren en dat dit bij de club van zijn hart kon was extra interessant. In zijn jeugd had hij altijd gevoetbald maar, zoals velen, komen er op een gegeven moment andere prioriteiten (feesten, studie, werk) in het leven en stopte hij. Na verloop van tijd ging hij werken in de ICT, een sector waar je veel zittend werk moet doen en de enige beweging die je hebt is het rondje naar de koffieautomaat en terug naar je stoel. De kilo’s kwamen er met de jaren bij en op een gegeven moment kwam het punt dat het genoeg was geweest voor Mario. Sommige mensen kiezen een operatie om snel kilo’s te verliezen, maar dat is voor Mario nooit een optie geweest. “Ik doe het liever met bewegen. Ik móest de stap zetten, maar dat vergde wel discipline en dat is niet altijd makkelijk.”

ADO Den Haag Footcamp was een perfecte uitkomst om die discipline te kunnen opbrengen. “In de sportschool zit er niemand achter je aan en hoor je het van niemand als je een keer niet gaat. Bij Footcamp is men blij als je komt en als je een keer niet bij een training aanwezig bent geweest dan hoor je dat de volgende keer direct op een positieve manier.” Mario was vanaf begin van de partij. “Wat we daar deden opende een wereld voor me. De eerste training was heel zwaar en ik kon een paar oefeningen niet eens mee doen. Ondertussen denk ik ‘nu al?’ als mij wordt verteld dat de training is afgelopen.”
Het zegt wat over de progressie die Mario heeft gemaakt in een paar jaar. Hij zit beter in z’n vel, voelt zich conditioneel een stuk beter en misschien wel de knapste prestatie: hij is 20 kilo kwijt. “Naast de trainingen is dat ook een kwestie van je leefstijl veranderen. Zo ben ik beter op mijn voeding gaan letten en ga ik ook vaak wandelen.”

22092021 footcamp 025

Wat kan je dan verwachten bij een training van ADO Den Haag Footcamp? “Het is elke keer anders. De ene keer werk je aan je kracht, dan weer aan je conditie en dat alles in een leuke spelvorm. De uitstekende sfeer binnen de groep werkt ook stimulerend voor de deelnemers. Mario: “We kunnen incasseren en uitdelen en ook lachen, gieren, brullen. Als een oefening begint zijn we scherp en gemotiveerd om er voor te willen gaan. Het is net alsof we een elftal zijn. Als je een potje verliest moet je soms een opdracht doen zoals opdrukken. Dat wil je niet dus iedereen doet goed zijn best. Het is een compliment naar de mensen die het organiseren, hun enthousiasme zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft.”

24 11 2021 ado footcamp 001

ADO-fit

Met het leefstijlprogramma ADO-fit ondersteunt ADO Den Haag supporters met het verbeteren van hun gezondheid. Je gaat in een 12-delige cursus aan de slag om meer te bewegen, minder te zitten en om gezonder te eten. De trainingen zijn onderverdeeld in een gedeelte theorie en praktijk, waarbij je verschillende tips krijgt om jouw persoonlijke leefstijlveranderingen in te passen in je dagelijkse leven zodat het een gewoonte wordt. 
ADO-fit is voor de deelnemer een eenmalige activiteit van 12 weken, daarna moet men zelf aan de slag om fit te blijven!

ADO Den Haag Footcamp

ADO Den Haag Footcamp is een vitaliteitstraject van ADO Den Haag in de Maatschappij waar een combinatie van voetbal- en bootcampoefeningen centraal staan. In een trainingscyclus van 10 weken gaan supporters van de club aan de slag met hun kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, stabiliteit en flexibiliteit. Middels een wekelijkse training van 60 minuten wordt er, met gebruik van het ASM-model, een vertaalslag gemaakt op het gebied van gezondheid.
ADO Den Haag Footcamp wordt als follow-up van ADO-fit structureel aangeboden aan de deelnemer in een cyclus van 10 weken.

Wil jij in 2022 ook meedoen met ADO Den Haag Footcamp? Meld je aan op www.adodenhaag.nl/footcamp !!