Nieuws

Op maandag 27 december werd er in het kader van het project Leven als een ADO-Prof! een toernooi met aansluitend een quiz georganiseerd voor de jongens en meisjes van Leergeld Den Haag. Het toernooi werd gespeeld op Sportpark De Verademing. Het toernooi was een mooi begin van de kerstvakantie en op deze manier bleven Leergeld Den Haag en ADO Den Haag in de Maatschappij tijdens de vakantieperiode in contact met de deelnemers!

Ondanks de kou kwamen de kinderen één voor één in hun ADO Den Haag tenue het Sportpark binnen wandelen. Ook was het enthousiasme bij de deelnemers gelijk te merken want er werd meteen tot de start van het toernooi een balletje getrapt op het kunstgrasveld. Nadat alle 17 deelnemers waren gearriveerd werd het toernooi afgetrapt door de ADO-trainers Julian en Philip. De vier teams werden ingedeeld na de uitleg over de regels van het toernooi. Daarna konden de eerste twee wedstrijden van start gaan.

De teams konden punten verdienen met het voetbaltoernooi en met de quiz. De vier ploegen waren aan elkaar gewaagd en scoorden allemaal veel doelpunten. In de zes wedstrijden werd in totaal 58 keer gescoord!
Tussen de wedstrijden door werd er even gepauzeerd en wat gedronken, en kon de tactiek voor de volgende wedstrijd worden besproken. Ondanks dat er veel op het spel stond, werd er sportief en met respect voor elkaar gestreden op de twee velden. De verschillen tussen de teams waren meestal niet meer dan één doelpunt!

Na drie voetbalrondes stond team drie boven aan de ranglijst, maar met de quiz konden ook punten verzameld worden. De materialen werden van het veld gehaald door de kinderen en de trainers en de ADO-quiz kon beginnen.
Nadat er veel overlegd en gelachen werd tijdens de quiz, bleek er uiteindelijk één absolute winnaar van de dag te zijn. Het was team twee die de eerste prijs won! Door de trainers werden de prijzen overhandigd. Hiermee kwam een geslaagde middag op Sportpark De Verademing met Leergeld Den Haag tot zijn einde.