Nieuws

Op zondag 19 december stond de jaarafsluiting van de ADO Den HaaG-Storks ingepland. Op het Sportpark Prinses Irene in Rijswerk werd er getraind. Tijdens deze training stond het thema Gezondheid centraal. Daarnaast waren de nodige kerstactiviteiten onderdeel van het programma, waarbij ook de spelers werden verrast.

De strengere maatregelen hadden gelukkig geen gevolgen voor de training tot opluchting van de G-Storks die weken naar dit moment hadden uitgekeken. In hun nieuwe trainingspak kwamen zij één voor één het sportterrein op. Carlos, die niet kon wachten tot het einde van de training, deelde alvast zijn zelf ontworpen kerstcadeaus uit! Voorafgaand de training, onder leiding van Ronald Samson, werden er profielfoto’s van de selectie gemaakt. Nadat iedereen op de foto was geweest werden de kerstmutsen opgedaan om een kerstboodschap in te spreken. Dat de G-Storks breed zijn ontwikkeld werd snel duidelijk, want het ‘Haagse’ Di-rect zal jaloers worden op het zangtalent van deze groep!

Na deze formaliteiten stormden de G-Storks het hoofdveld van het sportpark op. Sandjana, Juliette en Dylan hadden een goed idee om met de ADO Den Haag kerstmutsen de kou te trotseren. Zo werd de training in stijl afgewerkt met dribbeloefeningen, een passoefening, een afwerkoefening en een eindpartij. Ronald combineerde de oefeningen niet alleen met tactische doelstellingen, maar ook met het thema. Zo dribbelden de G-Storks door het poortje ‘Gezond’ en ‘Ongezond’ wanneer zij een product moesten beoordelen. Naast de oefeningen werd er ook teruggekomen op het drinken van voldoende water en de verhouding van sport en rust. Er werden voorbeelden gehaald uit de praktijk van zowel jeugd als volwassen collega’s van de ADO Den HaaG-Storks, want als onderdeel van een ‘Betaald Voetbal Organisatie’ is een gezonde leefstijl van essentieel belang.

Tijdens de eindpartij was keeper Jun namens het ‘gele team’ bijna onverslaanbaar, waardoor de tegenpartij met een 2-2 gelijkspel genoegen moest nemen. Tom scoorde de prachtige 2-2! Na afloop van de training ontvingen de moegestreden G-Storks uit handen van de trainers hun kerstcadeau. Elke speler kreeg een gepersonaliseerde voetbal tas met zijn of haar initialen erop. En als dat al niet genoeg was zat er voor iedereen een unieke ADO Den Haag bidon in.

De ADO Den HaaG-Storks hebben een winterstop tot februari 2022 waarna het seizoen hervat wordt met een nieuwe speelronde in de Bijzondere Eredivisie.