Nieuws

Ondanks de huidige coronamaatregelen streeft ADO Den Haag in de Maatschappij ernaar om haar inwoners te stimuleren om gezond en in beweging te blijven. Mede om deze reden startte op vrijdag 3 december 2021 de eerste ADO Den Haag training voor cliënten van Parnassia op het terrein van ODB/RAS. Deze trainingsgroep, die normaliter wekelijks traint, zal vanaf heden één keer in de maand begeleid worden door een trainer van ADO Den Haag.

In winterse omstandigheden druppelden de deelnemers één voor één binnen. Toch werd er al vrij snel opgemerkt dat de weersomstandigheden de pret niet mocht drukken, want er waren maar liefst 18 deelnemers voor deze eerste training. Na een voorstelrondje en inleidend gesprek van hoofdtrainer Kees Brouwers gingen de groep aan de slag met een rondo. De spelers bleken over de nodige kwaliteit en ervaring te beschikken, want de regels werden steeds iets verder aangescherpt om het moeilijker te maken.

Na de rondo vervolgde de training in twee teams die tegen elkaar streden in een parcours, afwerkvorm en eindpartij. Tijdens het parcours, dat onderverdeeld was in een loopvorm, dribbelvorm en passvorm werd het een gelijkspel. In de afwerkvorm was de keeper de uitblinker. Ondanks zijn vele reddingen vlogen sommige schoten snoeihard de kruising in. Dit was een teken dat iedereen klaar was voor de eindpartij. In een 6 tegen 6 vorm sleepte de ‘blauwe’ ploeg de overwinning uit het vuur (2-1).

ADO Den Haag in de Maatschappij wil via verschillende activiteiten cliënten en werknemers van ‘Maatschappelijk Partner’ Parnassia stimuleren op het gebied van sportparticipatie en gezonde levensstijl en bewustwording creëren over deze onderwerpen.

03 12 2021 trainingparnassia 006