Nieuws

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag en dit jaar komen wij samen met partner Menzis, de Bas van de Goor Foundation, SamenGezond en Novo Nordisk een half uur in beweging! We lopen namelijk met ADO Den Haag in de Maatschappij Een Half Uurtje Door Je Buurtje. Of desnoods een half uurtje op weg naar ADO Den Haag - VVV!

In Nederland hebben meer dan 1,2 miljoen mensen diabetes. Om hier landelijk aandacht voor te vragen wordt op 14 november Half Uurtje Door Je Buurtje georganiseerd. Hierbij loopt iedereen minimaal 30 minuten in de eigen buurt om zo in beweging te komen. Want bewegen is namelijk voor iedereen gezond. Zo verhoogt het je weerstand en het zorgt ervoor dat je je fitter voelt. Het verkleint ook de kans op het krijgen van diabetes.

Zo doe jij ook mee aan Half Uurtje Door Je Buurtje

Meedoen aan dit initiatief is heel simpel. Download in de Appstore of Google Playstore de SamenGezond App. Hiermee kunnen wij bijhouden hoeveel Nederlanders er op 14 november ook een half uurtje gewandeld hebben. In de app kun jij je vanaf 1 november aanmelden voor dit evenement.

Het enige wat je op de dag zelf nog moet doen, is tijdens het wandelen de SamenGezond App aanzetten. Vorig jaar liepen er meer dan 11.000 Nederlanders ruim 31.000 kilometer bij elkaar, maar dit jaar willen we er samen een nog groter succes van maken. Trommel daarom voor 14 november zoveel mogelijk familieleden, vrienden, kennissen of buurtbewoners op om ook een Half Uurtje Door Je Buurtje te wandelen. Want hoe meer mensen meewandelen, hoe beter!

Wij als ADO Den Haag in de Maatschappij lopen in ieder geval mee op Wereld Diabetes Dag. Ook jij kunt je vanaf nu aanmelden via halfuurtjedoorjebuurtje.nl.
Heel veel succes en tot 14 november!

Bewegen is gezond voor iedereen, maar nog belangrijker voor mensen met diabetes. Dat weet de Bas van de Goor Foundation als geen ander. Deze stichting zet zich in om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Dit doen ze door jaarlijks verschillende activiteiten voor jong en oud te organiseren (zo ook bij ADO Den Haag: zie het verslag). Deze activiteiten verschillen van clinics, informatieavonden over diabetes maar ook internationale challenges voor mensen zonder diabetes. Wil je meer weten over wat de Bas van de Goor Foundation doet? Neem dan eens een kijkje op hun website: www.bvdgf.org.