Nieuws

Op woensdag 3 november was het voor de deelnemers van het project ‘Leven als een ADO-Prof!’ een bijzondere dag. De kinderen werden uitgenodigd op het stadion om hun maatschappelijke profcontract te ondertekenen. Het werd een indrukwekkende avond voor de deelnemers!

In totaal zijn er vier verschillende wijkteams betrokken bij het Leven als een ADO-Prof! project. Kinderen van de Krajicek Playgrounds Hondiusstraat, Joubertplantsoen, Bokkefort en van het ADO Den Haag Cruyff Court in Escamp nemen deel aan het project. Hiermee kunnen kinderen in deze ‘kansrijke’ wijken ervaren hoe het leven als een profvoetballer eruitziet. In combinatie met de voetbaltraining krijgen de kinderen ook training over de thema’s Acceptatie, Gezondheid en Doelen Stellen.

De kinderen ontvingen ieder een eigen trainingstenue van ADO Den Haag en een opdrachtenboek. Na het ondertekenen van het contract in de persruimte werd het woord gegeven aan Stichting Move. Zij gaan met de kinderen aan de slag om met een uniek initiatief de eigen wijk te verbeteren. Hiermee zorgen zij voor een buurtbijdrage en zijn ze als ‘profvoetballer` een voorbeeld voor de wijk! Wij zijn erg benieuwd naar de leuke ideeën.

Na het ondertekenen van het profcontract in het perscentrum, kregen de kinderen een rondleiding door het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Dit gaf de kinderen een unieke beleving. De jongens en meiden vielen stil bij het zien van de kleedkamers en het grote veld. Tot slot werden de kinderen opgehaald in de officiële spelersbus om vervolgens weer terug te keren naar huis. “Tof, Ik speel nu bij ADO!” luidde de reactie van één van de deelnemers voor vertrek.

ADO Den Haag in de Maatschappij wil Stichting Move bedanken voor de ondersteuning tijdens deze bijeenkomst. Speciale dank gaat uit naar Werkgever Sportclubs Den Haag, Van Heugten Tours en Gemeente Den Haag voor hun betrokkenheid als partner tijdens de interventietrajecten van ‘Leven als een ADO-Prof!’.