Nieuws

Op dinsdag 2 november stond er voor de bewoners van het woonzorgpark Het Westerhonk van ’s Heeren Loo in Monster een mooie middag op het programma. Vijf jaar geleden werd er op het park een Cruyff Court geopend. Dit jubileum liet de Johan Cruyff Foundation niet zomaar voorbij gaan, want er werden verschillende activiteiten georganiseerd. 

Rond 15 uur stonden de eerste activiteiten op het programma. De deelnemers van Het Westerhonk doorliepen verschillende sport- en spel onderdelen waar ook de Maatschappelijk Trainers van ADO Den Haag aan deelnamen. Vervolgens werd het feest officieel geopend door Niels Meijer (Directeur Johan Cruyff Foundation) en Sarina Wiegman. Laatstgenoemde is vooral bekend van haar succesvolle periodes als hoofdtrainster bij de Oranje Leeuwinnen èn ADO Den Haag. Wiegman, die op steenworp afstand woont van Het Westerhonk, werd door de Johan Cruyff Foundation verrast. Vanaf heden heet dit Cruyff Court het Sarina Wiegman Cruyff Court! De lokale en nationale pers waren afgereisd om dit beeld vast te leggen.

Na deze heropening was het tijd om het veld weer te betreden. De bewoners met affiniteit voor voetbal werden verdeeld in twee teams en samen met de ADO-trainers van ADO Den Haag in de Maatschappij speelden zij onderling een wedstrijd die uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel eindigde. Ook naast het veld werd er genoeg bewogen. Zo was er ruimte om jezelf te schminken, werden er cakejes gebakken en kon je een poging wagen om de ADO Den Haag stormbaan te verslaan. 

Na het programma werden de aanwezige voetballers van Het Westerhonk nog één keer verrast. Zij ontvingen uit handen van de ADO Den Haag trainers vrijkaarten voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht.

's Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Van jong tot oud, in bijna heel Nederland.