Nieuws

Op zondag 10 oktober stond alweer de derde activiteit voor onze ADO Den HaaG-Storks op het programma. Na de contractondertekening en de eerste wedstrijddag bij Excelsior was het tijd voor de eerste training. Deze stond in het teken van ‘Mental Coaching’. Niemand minder dan topsportbegeleider Thijs Rentier was aanwezig om een workshop te geven. Vervolgens gingen de ADO Den HaaG-Storks het veld op voor een pass- en afwerktraining.

Om 10 uur liepen de spelers en speelsters van de ADO Den HaaG-Storks het terrein op van Sportpark Prinses Irene, waar ook de ADO Vrouwen en ADO Den Haag 1 trainen. De G-Storks werden ontvangen in een vergaderruimte waar ze, onder begeleiding van hun ouders/verzorgers, welkom werden geheten door Thijs Rentier (Sportpsychologie & Coaching), die als speciale gast de workshop kwam geven. Thijs werkt onder andere voor de jeugdopleiding van ADO Den Haag waar hij jeugdspelers ondersteunt om realistische doelen op te stellen die de spelers een stap dichter bij hun ambitie kunnen brengen. Daarnaast is hij veel bezig met de mentale weerbaarheid van de jeugdspelers.

Thijs had samen met hoofdtrainer Ronald een opdracht voor de G-Storks. Zij moesten individueel een ontwikkelplan maken waar hun dromen, ambities en sterke punten in werden verwerkt om zodoende tot haalbare en realiseerbare doelen te komen. Tijdens deze workshop werden zij ondersteund door het trainingskader, ouders en verzorgers. Het bleek dat de spelers verschillende ambities nastreefden. Kampioen worden in de ‘Bijzondere Eredivisie’, geselecteerd worden door bondscoach Louis van Gaal of het participeren in het reguliere voetbal waren voorbeelden van de diverse ambities die de G-Storks hadden. Na deze intensieve bijeenkomst waren de G-Storks niet meer te houden en stonden ze te popelen om het veld op te gaan.

Trainers Ronald en Remco hadden een training klaarstaan die in het teken stond van passen en afwerken. Omdat de volgende speelronde alweer in november op het programma staat willen de G-Storks tijdens hun trainingen grote stappen gaan maken in hun ontwikkeling. Vanaf het eerste moment zag je dit terug komen in de training. Er werd zeer gedreven afgewerkt met kanonskogels van Keanu en Coen die afgewisseld werden door geplaatste schoten van Juliëtte en Noah. Vervolgens kwam deze afwerkvorm de partij ten goede, want in een spannende wedstrijd werd er heel veel gescoord terwijl keepers Carlos en Jun ook met prima reflexen de nodige doelpunten voorkwamen.

10 10 2021 g storks training1 jv 020

ADO Den Haag in de Maatschappij bedankt Thijs Rentier (Thijs Rentier Sportpsychologie & Coaching) voor zijn bijdrage aan de training ‘Mental Coaching’.