Nieuws

Op zondag 3 oktober stond in Rotterdam de tweede speelronde van de 'Bijzondere Eredivisie' op het programma. Ditmaal werd de speelronde verzorgd door Excelsior die in het Van Donge en De Roo Stadion de wedstrijden organiseerde. Voor ADO Den Haag waren het de eerste wedstrijden van het seizoen tegen sterkhouders Ajax (Only Friends), FC Utrecht en Go Ahead Eagles.

De spelers en speelsters hadden nog maar één week geleden hun handtekening gezet onder een éénjarig contract en moesten zonder trainingen laten zien wat ze waard zijn. In de ochtend werd er verzameld bij het Cars Jeans Stadion om samen de busreis te maken naar Kralingen. Partner 'Van Heugten Tours' had voor deze speciale gelegenheid de ADO-spelersbus beschikbaar gesteld. De spelers en speelsters waren helemaal weg van de spelersbus en sommigen wilden de bus niet meer uit voor een groepsfoto en de op het programma staande wedstrijden.

Een uur later arriveerden de G-Storks bij het stadion van Excelsior en het team werd warm ontvangen door de gastheer van vandaag. Nadat iedereen het nieuwe tenue had aangetrokken, was het tijd voor de gezamenlijke opkomst. Trots en met de borst vooruit, liepen de spelers van ADO Den Haag het veld op voor de eerste wedstrijden van hun seizoen!
Hoofdtrainer Ronald en assistent-trainer Remco wisten dat deze speelronde een uitdaging was. Het team had nog niet kunnen trainen en speelden tegen ervaren en op elkaar ingespeelde tegenstanders. Toch wisten ze via tactische omzettingen meerdere malen het doel te vinden met als hoogtepunt het doelpunt van de nieuwe spelmaker Coen tegen Only Friends (Ajax). Coen kreeg het namelijk voor elkaar om nog mooier te juichen dan het schitterende doelpunt die hij iets daarvoor maakte, een hele prestatie!

Na drie uitdagende wedstrijden zat de vuurdoop van onze nieuwe G-Storks erop. Met veel strijd, passie en 'Haagse Bluf' had dit nieuwe team zijn visitekaartje afgegeven in de 'Bijzondere Eredivisie'. Op zondag 10 oktober zullen de G-Storks voor het eerst trainen om naar de wedstrijddag van 21 november (bij NEC in Nijmegen) toe te werken.

ADO Den Haag in de Maatschappij wil Van Heugten Tours bedanken voor het beschikbaar stellen van de spelersbus van ADO Den Haag!