Nieuws

In september is het nieuwe project ‘Leven als een ADO-Prof!’ van start gegaan. Op drie verenigingen en vier playgrounds in Den Haag zijn de trajecten gestart met de ‘Proftest’ als eerste onderdeel. In samenwerking met de fysiotherapeuten van T.I.M. Fysiotherapie die werkzaam zijn voor de jeugdopleiding van ADO Den Haag zijn deze testen afgenomen.

Met de seizoensgebonden interventies van ‘Leven als een ADO-Prof!’ wil ADO Den Haag in de Maatschappij de kennis van kinderen en jongeren over ‘Acceptatie’, ‘Doelen Stellen’ en ‘Gezondheid’ verder ontwikkelen, gebruik makend van het leven van een ADO-profvoetballer als metafoor. Elke maand staat er een bijeenkomst op het programma in de vorm van een training, workshop of een combinatie hiervan.

Tijdens dit seizoen doen verenigingsteams mee vanuit Laakkwartier, SV Erasmus en Leergeld Den Haag. Daarnaast zijn er Playgrounds in Escamp, Transvaal en Loosduinen aangesloten. Op al deze locaties werden de in totaal 108 deelnemers afgelopen maand getest, net als een profvoetballer voordat hij een contract ondertekent. De test stond in het teken van kracht, snelheid, conditie en lenigheid en werd middels vier verschillende oefeningen afgenomen bij de deelnemers. Hieruit bleek dat alle geteste deelnemers over de motivatie beschikken om deel te nemen aan het traject. Zij zullen in oktober en november hun handtekening mogen zetten onder het ‘Leven als een ADO-Prof!’-contract.

ADO Den Haag in de Maatschappij dankt T.I.M. Fysiotherapie voor ondersteuning van de ‘Proftest’.