Nieuws

Projecten van het seizoen: Playing for Success, Blindentribune, Met andere ogen en ADO Herinneringen

In onze laatste terugblik van 10 jaar ADO Den Haag in de Maatschappij een viertal projecten waarvan twee al lang meegaan en twee die kort geleden zijn opgestart.

Playing for Success

Playing for Success Den Haag is een naschools project voor kinderen van 10 t/m 13 jaar, die een uitdagende en motiverende leeromgeving wordt geboden, oftewel leren in een WOW omgeving. Het stadion, het voetbal en de ambiance van de professionele voetbalwereld draagt bij aan een omgeving die de kinderen uitdaagt, stimuleert en prikkelt tot betere prestaties. Leerlingen ontdekken dat leren ook nog leuk is, dat daarmee schoolprestaties toenemen en dat zelfvertrouwen wordt hervonden.
Jaarlijks komen 9 groepen van 15 kinderen naar het stadion. In seizoen 2009-2010 startte dit grensverleggende programma in het ADO-stadion.

Blindentribune

Op de Blindentribune kunnen supporters met een visuele beperking sinds 2012 de wedstrijden van ADO Den haag live ervaren. Er is een radio met liveverslag van Radio West beschikbaar en men kan met een begeleider naar de wedstrijd in het Cars Jeans Stadion komen. De gastheer van de Blindentribune, Eric van der Weg, ontvangt de fans op vak E.
Bezoekers kunnen zich voor elke thuiswedstrijd aanmelden via Blindentribune - ADO Den Haag

Met andere ogen

De workshop ‘Met ander ogen’ wordt sinds seizoen 2020-21 ingezet voor jongeren in het voortgezet onderwijs. ‘Met andere ogen’ brengt d.m.v. een interactieve virtual reality-beleving mensen met elkaar in gesprek over diversiteit, inclusie en ‘erbij horen’. De VR-beleving vormt het startpunt voor groepsgesprekken onder begeleiding van ervaren gespreksleiders.
Er zijn vier thema’s: racisme, homofobie, etnisch profileren en sexisme en in groepen van 8, maximaal 12 personen worden deelnemers bewust gemaakt van wat uitsluiting betekent. Het programma kan worden gedraaid op scholen, in de wijk en bij een voetbalvereniging.

ADO Herinneringen

Als geen andere sport heeft voetbal het vermogen om mensen te betrekken, bij elkaar te brengen en in beweging te krijgen. Ouderen ontmoeten elkaar in het Cars Jeans Stadion waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen over het rijke voetbalverleden van ADO Den Haag.
ADO Herinneringen maakt echt iets los bij ouderen (ook met beginnende dementie) voor wie dit soort sociale interacties niet meer zo vanzelfsprekend is.
In seizoen 2019-20 was de pilot in samenwerking met Florence, Respect en HWW Zorg succesvol. In de loop van seizoen 2021-22 wordt ‘Football Memories’ voortgezet!

Een-tweetje met de samenleving

collage een tweetje 2020 21 web

ADO-spelers 2020-21

collage 2020 21 ado spelers web