Nieuws

Project van het seizoen: ADO Den Haag voor iedereen

ADO Den Haag in de Maatschappij heeft al tijden een droom: “Het verbinden van verschillende stadsdelen in onze stad”. Met ‘ADO Den Haag voor iedereen!’ wil de stichting hier de eerste stappen in maken.
ADO Den Haag (in de Maatschappij) ontvangt € 30.000 in de race om het beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de VriendenLoterij. Met dit project worden Eredivisieclubs beloond die laten zien dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en op een vernieuwende en impactvolle manier bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving. ADO Den Haag werd met het project ‘ADO Den Haag voor iedereen’ gedeeld tweede (met FC Utrecht) in de door FC Twente gewonnen eindstrijd.

De jury betitelt ‘ADO Den Haag voor iedereen’ als een project dat met een competitie verschillende wijken aan elkaar verbindt: een mooi wijkgericht project, met een brede doelgroep, dat uitgaat van de kracht van de club. ‘ADO Den Haag voor iedereen’ zegt het allemaal.
ADO Den Haag in de Maatschappij wil graag (kwetsbare) doelgroepen uit de verschillende stadsdelen met elkaar in aanraking laten komen om kennis te nemen van elkaars cultuur, eten, muziek, sporten, normen en waarden. Het bijzondere is dat de stadsdelen bij elkaar ‘op bezoek’ gaan, waardoor verschillende wijken respect voor elkaar krijgen en zich verbonden voelen in de stad. En van de kinderen wordt verwacht dat zij een buurtbijdrage leveren en daarmee verbinding zoeken in hun eigen wijk.

Vanwege de coronamaatregelen kon het project niet worden uitgevoerd zoals gepland. De evenementen om stadsdelen bij elkaar op bezoek te laten komen gingen niet door. Wel werden er in acht stadsdelen trainingen op de playgrounds georganiseerd in samenwerking met de buurtsportcoaches van Streetsport. Het team van Playground Bokkefort heeft een buurtbijdrage uitgevoerd, waarbij ze werden begeleid door stichting Move. De kinderen brachten zonnebloemen en een persoonlijke boodschap naar de ouderen in de wijk en cliënten met niet-aangeboren hersenletsel.

Een-tweetje met de samenleving

collage een tweetje 2019 20 web

ADO-spelers 2019-20

collage 2019 20 web