Nieuws

Project van het seizoen: Parnassia

De samenwerking tussen ADO Den Haag in de Maatschappij en Parnassia sluit naadloos aan bij de herstelgerichte zorg van Parnassia . ADO biedt de cliënten de kans om werkervaring op te doen, makkelijker sociale contacten te leggen en ontspannende activiteiten mee te maken in een sportieve sfeer. Al deze elementen dragen bij aan het nemen van de regie over het eigen leven.
In de unieke 10-jarige samenwerking zijn tientallen activiteiten opgestart en uitgevoerd. De samenwerking raakt verschillende thema’s en is voornamelijk gericht op participatie en gezondheid.

Het stadion van ADO Den Haag is een ideale plek om cliënten van Parnassia te stimuleren om werkzaamheden op te pakken. Wekelijks komen de cliënten werkzaamheden uitvoeren in de schoonmaak, groenvoorziening en kleine klussen. De medewerkers en cliënten van Parnassia worden ook beloond met toegangskaarten voor wedstrijden van ADO Den Haag.
Op voetbalgebied worden jaarlijks clinics, toernooien en trainingen georganiseerd. Aan de clinic wordt een thema verbonden zoals samenwerking, herstellen (vergelijking met profvoetballer) en gezondheid. Zo vertelde ADO-speler Dion Malone over zijn herstel na een zware langdurige blessure en wat zo’n periode mentaal met je doet. Fysiektrainer John Nieuwenburg verzorgde de hersteltraining, net zoals bij de ADO-profs. Fysiotherapeut Edwin Coret gaf het belang van een gezonde leefstijl aan.

Incidentele activiteiten met partner Parnassia zijn bv. Stop met roken campagnes, voorlichting jongeren over de gevaren van allerlei vormen van verslaving, ondersteuning voetbalteams met kleding, publiciteit en materialen, rondleidingen en deelname aan Stadium Fun Run.
Het streven is om het komende seizoen een structurele ADO-training aan te bieden aan cliënten van Parnassia.

Een-tweetje met de samenleving

collage een tweetje 2018 19 web

ADO-spelers 2018-19

collage1819 web