Project van het seizoen: De Held

Op 12 april 1996 vond de eerste les ‘De Held’ plaats in de wijk Escamp op de PH Schreuderschool met de ADO spelers Gerald Sandel en Gavin Price. Bij de start van de stichting werd De Held dus al 15 jaar uitgevoerd! Dit geeft aan welk belang ADO Den Haag hechtte aan MVO, en ADO Den Haag was één van de eerste BVO’s die structureel begon met een sociaal-maatschappelijk project.

De Held is een project waarbij spelers van ADO Den Haag groepen 7 van het basisonderwijs bezoeken. Deze schoolbezoeken worden in samenwerking met Stichting MOOI georganiseerd. Gezamenlijk met de spelers wordt een gastles verzorgd die twee uur duurt. Tijdens deze gastles gaan de spelers met de kinderen in gesprek over thema’s als pesten, racisme, discriminatie, homofobie en zinloos geweld. Respect is daarbij het kernbegrip en de boodschap is dat je een Held bent, als je niet met een groep meedoet om iemand te pesten!

In 2011 ontving ADO Den Haag de Meer dan Voetbal Award van de stichting Meer dan Voetbal. Jens Toornstra en Lex Immers namen de prijs namens ADO Den Haag in ontvangst! Eerste voorzitter van ADO Den Haag in de Maatschappij, Dick Vierling, en trainer Maurice Steijn waren bij de uitreiking aanwezig. De Held is het langstlopende project van ADO Den Haag!

Een-tweetje met de samenleving

collage een tweetje 2011 12 web

ADO-spelers 2011-12

collage 2011 12 web