Nieuws

Op 13 september 2011 is ADO Den Haag in de Maatschappij opgericht. Een stichting die de sociaal-maatschappelijke activiteiten van ADO Den Haag uitvoert en in tien jaar is gegroeid van een vijftal structurele activiteiten naar een twintigtal projecten per seizoen!

Officiële start met partners

Op 22 oktober 2011 volgde de officiële start van ADO Den Haag in de Maatschappij voorafgaand de wedstrijd ADO Den Haag – NEC in het toenmalige Kyocera Stadion. Selectiespeler Gábor Horváth verrichtte samen met de Directeur Sport van de gemeente Den Haag, Arie Sterkenburg, de officiële openingshandeling door het bord met partners van de stichting te onthullen.
ADO Den Haag in de Maatschappij kan het niet alleen en partners, financieel en inhoudelijk, zijn van groot belang voor het mogelijk maken van de maatschappelijke projecten in de regio Haaglanden. De stichting vindt het dan ook heel bijzonder dat drie organisaties al vanaf het begin betrokken zijn bij onze activiteiten en al tien jaar de stichting financieel ondersteunen!
Deze betrokken organisaties zijn Parnassia, Menzis (de eerste jaren Azivo) en de gemeente Den Haag.

Doelstellingen stichting

In samenwerking met de toenmalige stichting Meer dan Voetbal (opgericht door KNVB, Eredivisie en Eerste Divisie) is de huidige organisatie opgetuigd. De ‘geboorte’ werd vormgegeven door een kunstwerk van Ellen Endhoven (zie onder aan pagina) dat werd aangeboden door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).
Met de aantrekkingskracht en het bindend vermogen van ADO Den Haag realiseert ADO Den Haag in de Maatschappij doelen op het gebied van de bevordering van gezondheid, participatie en educatie bij de inwoners van de regio Haaglanden.
ADO Den Haag in de Maatschappij staat voor verbinding van de sport met de samenleving. Samen zijn we een ijzersterk team en ieder vervult daarin zijn of haar eigen belangrijke rol. Waar de een begint, pakt de ander het op of tikt ’m terug: van vrijwilligers en spelers tot medewerkers, staf en partnerorganisaties. Niet alleen. Samen!

ADO Den Haag in de Maatschappij
Een een-tweetje met de samenleving

Terugblik en toekomst

De komende 10 dagen blikken we per seizoen terug naar de bijzondere momenten van de stichting. Voorafgaand de wedstrijd ADO Den Haag – Roda JC op 24 september kijken we vooruit, samen met onze partners. Ook wordt dan het nieuwe ADO Den Haag G-voetbalteam voor seizoen 2021-22 gepresenteerd!

partnersadodhindemaatschappij 800

De Founding Partners van ADO Den Haag in de Maatschappij

kadonisb3 800