Afgelopen zondag werd er na twee seizoenen op passende manier afscheid genomen van de ADO Den HaaG-Storks. De 14-koppige selectie speelde, voorafgaand aan de wedstrijd Laakkwartier – ADO Den Haag een voorwedstrijd tegen het G-voetbalteam van Excelsior. Na de wedstrijd ontvingen de G-Storks uit handen van de trainers en hoofdsponsor PLYRS een passend afscheidscadeau.

Om 12:15 uur verzamelden de ADO Den HaaG-Storks en Excelsior op het terrein van Laakkwartier aan de Jan van Beersstraat. Voordat de selectiespelers van ADO Den Haag het opnamen tegen het eerste elftal van zondagploeg Laakkwartier, was het de beurt aan beide G-elftallen.
In de kleedkamer had hoofdtrainer Ronald Samson de tactiek al uitgestippeld, maar tot een lange bespreking kwam het niet. De G-Storks stonden te trappelen om hun kunsten eindelijk in een echte wedstrijd te laten zien. Beide ploegen maakten zich middels een intensieve warming-up klaar voor de wedstrijd. Na een gezamenlijke opkomst, onder luid applaus van het thuis- en meegereisde publiek, ging de wedstrijd van start.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ed Arbouw bleek Excelsior een geduchte tegenstander. Dit betekende voor onze G-Storks dat zij zich kranig moesten wapenen tegen een zeer offensief spelende tegenstander. In beide helften was het ervaren Excelsior de betere ploeg, maar toch wist Fabiënne met een prachtige actie te scoren! Dit gebeurde onder toeziend oog van de selectiespelers van ADO Den Haag die inmiddels waren gearriveerd.
Na afloop van de wedstrijd vormden de ADO Den Haag selectie en stafleden een erehaag voor de G-Storks en hun nieuwe Rotterdamse vrienden!

Tenslotte werden de G-Storks samen met hun ouders uitgenodigd op het tweede veld van Laakkwartier om uit handen van de trainers en hoofdsponsor PLYRS een gepersonaliseerde lijst in ontvangst te nemen. Isa, Brenda, Kimberly, Kaithlin, Nico, Fabiënne, Sjouk, Jasper T., Jasper H., David, Teun, Max en Jessy werden één voor één naar voren geroepen voor een persoonlijke boodschap en fotomoment. Met een lach en een traan vertrok deze lichting G-Storks voor de laatste keer van een activiteit vanuit ADO Den Haag. Op woensdag 7 juli vindt de Menzis ADO Den Haag G-Voetbaldag plaats op Sportpark Prinses Irene in Rijswijk. Tijdens dit evenement wordt voor seizoen 2021-22 een nieuw ADO Den HaaG-Storks team gescout!

 

ADO Den Haag in de Maatschappij bedankt de spelers, ouders en begeleiders voor de twee seizoenen dat zij betrokken waren bij de ADO Den HaaG-Storks. Speciale dank gaat uit naar hoofdtrainer Ronald Samson, assistent-trainer Remco Lochtenbergh en hoofdsponsor PLYRS!