Op woensdag 23 juni vond dit seizoen het laatste traject ‘Leven als een ADO-Prof!’ plaats in stadsdeel Escamp. Voor de onder 8, onder 9 en onder 10 teams van SV Erasmus stonden drie woensdagtrainingen in het teken van ‘Gezondheid’. Gisteren ontvingen de 26 deelnemers een certificaat uit handen van een ADO Den Haag trainer!

Tijdens de eerste training kwamen de kinderen gespannen het veld op, want ze werden getraind door voor hen onbekende trainers van ADO Den Haag. De kinderen waren gebrand om zichzelf van hun beste kant te laten zien. Toch bleek het niet alleen om hun voetbalkwaliteiten te gaan, maar werden zij vooral getest over hun kennis van het thema ‘Gezondheid’. Dit thema is onderdeel voor elke jeugdspeler die droomt van een profvoetbalcarrière.

Tijdens verschillende voetbalvormen werden de spelers individueel of als team getest met vragen en opdrachten over het thema. Hierbij kan je bv. denken aan het (on)gezond parcours, waarbij de deelnemers na het afleggen van het parcours op het juiste doel moesten scoren, of partijvormen waar de goal pas telde als de spelers een vraag over gezonde leefstijl goed hadden. Uiteindelijk beschikten alle deelnemers over voldoende kennis om hun certificaat in ontvangst te mogen nemen!

SV Erasmus was dit seizoen de laatste vereniging die deelnam aan de pilottrajecten van ‘Leven als een ADO-Prof!’. Vanaf volgend seizoen (2021-22) zal dit projecten uitgezet worden bij verenigingen, scholen en wijkteams.