Nieuws

Niet alleen voor ‘Oranje’ maar ook voor het oranje van Florence werd volop geklapt door de tientallen bewoners op de balkons en het terras van locatie Wijndaelercentrum. Vrijdag 4 juni om 11.00 uur startte de Nationale Balkon Beweegdag, en in Den Haag trapte gastheer Fred Zuiderwijk samen met stadsdeeldirecteur Mustapha El Boumeshouli de beweegactiviteit af in Loosduinen.

De ingrediënten voor de beweegdag waren muziek, beweging, plezier en samenzijn! Enkele bewoners hadden hun favoriete muziek doorgegeven en via het ‘silent disco’ principe kregen de aanwezigen op de koptelefoon The Beatles, Frank Sinatra, André Rieu en Frans Bauer te horen. De vrijwilligers van Florence werden bedankt met het nummer Pretty Woman van Roy Orbison.

ADO Den Haag-icoon en ambassadeur van ADO Den Haag in de Maatschappij, Lex Schoenmaker, gaf in een interview met Fred Zuiderwijk aan hoe belangrijk bewegen voor ouderen is. Dit werd volop onderstreept door Janet van Veen van Menzis. Buurtsportcoach Kees Brouwers en de ADO Den Haag OldStars Theo, Rob en Leo (Walking Football voor 60-plussers) gaven het goede voorbeeld en de bewegingsoefeningen werden in de praktijk gebracht door de bewoners op het balkon en het terras!

De Balkon Beweegdag werd afgesloten door Ellen Maat, bestuurder van Florence, én met het prachtige ADO Den Haag-lied 'O O Den Haag'! Iedereen was het er over eens dat er volgend jaar weer een beweegdag moet komen en Fred Zuiderwijk vroeg nog een laatste daverend applaus voor alle aanwezigen!

Videoreportage:

 

Wat is ‘Balkon Bewegen’?
Balkon Bewegen biedt een mogelijkheid om veilig te bewegen op een kleine oppervlakte, maar het is ook een activiteit waaraan iedereen kan meedoen en plezier kan beleven. Op deze manier preventief bewegen versterkt de gezondheid en zorgt voor verbinding. Het doel is woonzorgcentra met deze landelijke dag inspireren om met ouderen de hele zomer door te blijven bewegen. Het Nationaal Ouderenfonds organiseerde de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag o.a. samen met de VriendenLoterij en Menzis.
Menzis organiseerde met haar partner ADO Den Haag in de Maatschappij en Florence de activiteit bij het Wijndaelercentrum in Loosduinen, Den Haag.