Nieuws

De afgelopen drie woensdagen waren de maatschappelijk trainers van ADO Den Haag neergestreken in Houtwijk voor de trainingen van het nieuwe project ‘Leven als een ADO-Prof!’. Bij de lokale club SV Houtwijk, centraal gelegen in deze dichtbevolkte wijk, was het de O16 die deelnam aan het tweede pilottraject. Ditmaal stond het thema ‘Acceptatie’ centraal tijdens de trainingen.

Woensdag 14 april werd de 16-koppige selectie voor het eerst overgenomen door de ADO-trainers. Hoofdtrainer Ronald Samson (assistent-trainer O18) en Kees Brouwers stelden zich voor en de jongens, die gekleed waren in prachtige trainingstenues, konden gelijk aan de bak. Tijdens een intensieve eerste training stond het accepteren van fouten centraal. De boodschap was duidelijk: “Van fouten maken word je beter!”. Tijdens de verschillende oefeningen legden de trainers het enkele keren stil om dit te benadrukken. “Als je het maken van fouten niet accepteert voor jezelf of een ander, word je geen betere voetballer!”, aldus hoofdtrainer Ronald.

Tijdens de tweede training werd er een gevolg gegeven aan het onderwerp ‘Acceptatie’. Ook deze keer waren de spelers van SV Houtwijk O16 ruim op tijd op het trainingsveld. Aan de spelers werd gevraagd hoe er door de trainer gecoacht werd: ”positief”, gaf aanvoerder Rojhat aan. In het gesprek dat volgde bleek dat de spelers hier meer zelfvertrouwen door kregen en beter gingen spelen. Vandaar dat er tijdens de tweede training het ‘Positieve Coachgedrag’ centraal stond, want als je elkaar op een positieve manier benadert, word je een beter team!

Tijdens de afsluitende training op 28 april werden de spelers in de kantine ontvangen voor een workshop ‘Met Andere Ogen’ van Critical Mass. Via een VR-beleving werden deelnemers meegenomen in verschillende situaties waar een vorm van discriminatie onder de aandacht werd gebracht. Sommige spelers vonden het toch wel een gek idee om met een iets te grote zonnebril naar een film te staren. Toch kreeg iedereen de verschillende video’s mee en ontstond er een interessant groepsgesprek over het thema uitsluiting. Zo werd er door de trainers en workshopgevers kenbaar gemaakt dat je elkaar moet accepteren zoals je bent ongeacht geslacht, geloof, geaardheid of culturele achtergrond. Na deze inspirerende sessie hadden de spelers van SV Houtwijk het traject goed doorlopen en werden ze door de trainers in het zonnetje gezet. Elke speler ontving een ‘Leven als een ADO-Prof!’ certificaat uit handen van de trainers.

28 04 2021 metandereogen houtwijk o16 003

ADO Den Haag in de Maatschappij wil SV Houtwijk bedanken voor het faciliteren van het tweede pilottraject ‘Leven als een ADO-Prof!’ met een ondersteunende rol voor Critical Mass met haar workshop ‘Met Andere Ogen’. Voor meer informatie over deze workshop verwijzen we u graag door naar de website over Met Andere Ogen.