Nieuws

Op zondag 28 maart was het weer tijd voor de maandelijkse training van de ADO Den HaaG-Storks. Ditmaal was het Prinses Irenepark in Rijswijk de thuishaven. Tijdens deze veldtraining, onder leiding van hoofdtrainer Ronald Samson, maakten de G-Storks de volgende stap in hun ontwikkeling als team en individu.

In navolging van het eerste elftal en de vrouwen van ADO Den Haag werden de spelers en speelsters om 10:45 uur ontvangen op de trainingsaccommodatie in Rijswijk. Op het hoofdveld was trainer Ronald al bezig met het uitzetten van zijn training. Op het programma stond een intensieve warming-up, een afwerkvorm en partijspel.

Tijdens de warming up gingen de aanwezige G-Storks gelijk met de bal aan de slag. Door verschillende oefeningen werd de techniek met bal onder de loep genomen en verder ontwikkeld. In de daaropvolgende afwerkvorm werd keeper Max flink onder vuur genomen. De wind raasde flink over het veld waardoor de schoten nog wat extra snelheid mee kregen. Toch hield Max zich goed staande én wist hij vele schoten op mooie wijze te pareren.

Vervolgens was het tijd voor de eindpartij. Na de indeling waarbij Caitlin en Nico hun teams mochten kiezen, begon de ploeg met hesjes vrij scherp aan de partij. Dit resulteerde in verschillende goals door de met dribbels excellerende Nico én het begaafde positiespel van het team. Mede hierdoor liep de ploeg met hesjes uit naar een grote voorsprong.
Na enkele minuten ging ook de ploeg zonder hesjes beter draaien en wisten ze met verschillende haarscherpe counters te scoren. Met een toch wel groot verschil in de score besloot hoofdtrainer Ronald te eindigen met ‘winnende goal’. De ploeg zonder hesjes deed er een schepje bovenop en scoorde via een weergaloze combinatie het winnende doelpunt. Al met al zorgde deze training voor een volgende stap in de ontwikkeling van de ADO Den HaaG-Storks!