Nieuws

Vrijdag 5 maart maakte Den Haag FM een rapportage met enkele ADO-vrijwilligers die wekelijks soepen rondbrengen naar ouderen en andere mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Dit initiatief, genaamd ‘Soeper Winter’ werd opgestart door de Participatie Keuken, Westlandse tuinders en Villa Ockenburgh. In samenwerking met de gemeente Den Haag en de Haagse Horeca werd het maken en de verspreiding van de soepen groots opgepakt in de Haagse regio.

ADO Den Haag speelt hierbij ook een rol door haar keuken en vriezers ter beschikking te stellen voor het maken en het opslaan van de soep, en middels een ‘drive-thru’ bij het Cars Jeans Stadion de kick-off van het project Soeper Winter te verzorgen. De samenwerkingspartners en wethouder Kavita Parbhudayal waren hierbij aanwezig.

Vanaf begin januari worden elke vrijdag honderden soepen naar de ouderen gebracht door een vijftiental ADO-vrijwilligers, waaronder deelnemers van maatschappelijke projecten zoals de OldStars en de Blindentribune en ADO-chauffeurs van de Jeugdopleiding. Naast het bakje soep speelt vooral de aandacht voor elkaar en het praatje aan de deur een grote rol!
ADO Den Haag in de Maatschappij zorgt voor de verstrekking van de soepen in samenwerking met de Participatie Keuken. De vrijwilligers kunnen tussen 10 en 14 uur de soepen ophalen bij het Cars Jeans Stadion.

De Soeper Winter stopt als de winter voorbij is op 21 maart, dus nog twee vrijdagen voor de ADO-vrijwilligers. Samen met alle andere vrijwilligers in Den Haag en omringende gemeenten tikken we misschien wel de 50.000 soepen aan!

Link naar Verslag Den Haag FM
Link naar Rapportage Den Haag FM met o.a. de ADO Den Haag OldStars Cock Vrolijk en Leo Verkerk, en ADO-vrijwilliger Cor Gielen

05032021 soeperwinter dhfm 004