Nieuws

Op zondag 7 maart stond er op ‘De Aftrap’ een training van de ADO Den HaaG-Storks op het programma. Voor deze training had hoofdtrainer Ronald Samson een eigen Champions League ontworpen, waar vier teams het tegen elkaar opnamen. Uiteindelijk won Borussia Dortmund dit spannende toernooi in een zinderende finale.

Het toernooi ging om 15 uur van start op het hoofdveld van de jeugdopleiding van ADO Den Haag. De spelers en speelsters van de G-Storks waren onderverdeeld in teams van wereldniveau. ADO Den Haag werd vertegenwoordigd door Nico, Jasper H. en Fabienne. Voor FC Barcelona kwamen Kaithlin en Teun uit. Liverpool speelde met Brenda, Isa en David, en Jasper T., Jessy en Nicolaas waren onderdeel van het team van Borussia Dortmund. De G-Storks werden begeleid door trainers en stagiair(e)s, die volgens de RIVM-richtlijnen ondersteuning gaven aan het team.

In de poulefase werden er vele spannende wedstrijden gespeeld. Eindstanden zoals 5-4, 4-3 en 2-1 stonden op het scorebord. De spitsen van de teams waren zeer op dreef, wat zorgde voor doelpuntrijke wedstrijden. In deze poulefase wisten FC Barcelona, Liverpool en Borussia Dortmund zes punten te behalen, terwijl het toch goed spelende ADO Den Haag telkens met lege handen achterbleef. Dit zorgde voor een penaltyreeks tussen drie teams waar uiteindelijk Dortmund en Liverpool het vaakst wisten te scoren én zij zich konden klaarmaken voor de grote finale.

De finale, gespeeld op veld 1, was er één om niet snel te vergeten. Dortmund pakte vanaf het begin het initiatief en wist, mede door topscorer Jessy, snel uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Jessy, die goed heeft gekeken naar zijn concurrent Erling Haaland, bleek vandaag in veel opzichten onnavolgbaar. Toch kwam Liverpool in de tweede helft knap terug tot 4-3, maar uiteindelijk trok Dortmund zeer verdiend aan het langste eind. Met 6-4 wonnen ze de eindstrijd en daarmee het toernooi.

Tegelijkertijd met de finale werd de ‘troostfinale’ op veld 2 gespeeld. Zowel FC Barcelona als ADO Den Haag liet met geweldig veldspel zien dat zij zeker niet onderdeed voor de teams die in de finale stonden. De doelpunten vielen als rijpe appelen uit de boom en dat resulteerde in een 9-9 gelijkspel!

Na het toernooi werden de spelers van Borussia Dortmund naar voren geroepen om hun medaille in ontvangst te nemen. Toch stonden er volgens de trainers allemaal winnaars op het veld, en zo ging iedereen met een Champions League mini-bal terug naar huis!